مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی گفت : افراد برای حفظ سلامت و تامین نیازهای بدن باید روزانه
۲ تا ۳ واحد شیر یا لبنیات مصرف کنند که هر واحد معادل یک لیوان شیر ، یک لیوان ماست یا ۵۰ گرم پنیر است .

« زهرا عبداللهی » افزود : سرانه مصرف لبنیات در ایران از میزان توصیه شده جهانی بسیار کمتر و حدود ۱۹۰ گرم در روز است . ایرانیان تقریبا سالی ۷۰ کیلوگرم لبنیات مصرف می کنند ، در حالی که میزان متوسط توصیه شده جهانی ۱۶۰ تا ۱۶۵ کیلوگرم در سال است .

عبداللهی درباره علت مصرف پایین لبنیات در کشور بیان کرد : مهمترین دلیل بروز این مشکل مباحث فرهنگی ، عادت ها و رفتارهای غلط غذایی است . بسیاری از مردم به مصرف شیر و لبنیات علاقه چندانی ندارند ؛ در حالی که شیر و لبنیات یکی از گروه های اصلی غذایی و منبع اصلی فسفر و کلسیم برای تامین رشد کودکان و نوجوانان و حفظ سلامت استخوان و پیشگیری از پوکی استخوان و کنترل فشار خون است .

وی ادامه داد : مهمترین منبع کلسیم ، لبنیات است . از طرفی توصیه می شود مردم از لبنیات کم چرب استفاده کنند . شیر و ماست پرچرب باعث تولید کالری زیاد در بدن و اضافه وزن و چاقی و ایجاد بیماری های قلبی و عروقی می شود .

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اضافه کرد : سالم بودن لبنیات به رعایت موارد بهداشتی در تهیه و فرآوری این محصولات مربوط است مانند بهداشت ظرف ها و دستگاه هایی که برای تهیه شیر و لبنیات استفاده می شود . نکته دیگر کیفیت مناسب لبنیات است ؛ لبنیاتی سالم به شمار می رود که از شیر پاستوریزه یا جوشانده شده در تهیه آنها استفاده شود .

وی گفت : برخی گروه های سنی مانند کودکان و زنان باردار و شیرده باید روزانه لبنیات بیشتری مصرف کنند . البته مصرف پنیر تازه
توصیه نمی شود و پنیر باید ۲ تا ۳ ماه در آب نمک نگهداری شود زیرا مصرف پنیر تازه خطر ابتلا به تب مالت را به همراه دارد .

به گفته این مسئول ، فرهنگ مصرف شیر و لبنیات باید از کودکی در افراد نهادینه شود و این کار باید به وسیله خانواده ها و حتی در
مهدهای کودک و مدارس به کودکان آموزش داده شود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *