خامه یکی از محصولات لبنی است که طی انجام فرآیند هایی بر روی شیر به دست می آید و نوع چربی آن بین ۳۰ تا ۶۰ درصد متغیر است . رنگ خامه معمولا
سفید یا سفید کم رنگ می باشد و در دو نوع پاستوریزه و UHT طبقه بندی می شود . هرچه خامه پر چرب تر باشد ویتامین های محلول در چربی آن نظیر ویتامین های A , E و D در آن بیشتر است ولی در خامه های کم چرب ویتامین های محلول در آب آن نظیر ویتامین های B , C و اسید فولیک بیشتر است . خامه محصولی است که به عنوان منبع انرژی در صبحانه و عصرانه استفاده می شود .
خامه شکلاتی :
این نوع خامه علاوه بر مواد مغذی موجود در آن به دلیل طعم شیرین آن اکثر کودکانی که نمی توانند خامه را به تنهایی مصرف کند و تمایلی به مصرف لبنیات و شیر را ندارند
از طعم این محصول استقبال می کنند .
مدت زمان و شرایط نگهداری :
این محصول در یخچال و پس از باز شدن به مدت ۱۰ روز ماندگاری دارد .
ارزش غذایی :
انرژی ۲۷۰ کیلو کالری
کلسیم ۰.۰۸ گرم
چربی ۱۰.۵ گرم
کربو هیدرات ۳۱ گرم
پروتئین ۱۳ گرم
فسفر ۰.۰۷ گرم