توصیههای تغذیهای برای ماه رمضان
سلامت نیوز : فوق تخصص گوارش با اشاره به اینکه روزهداران در وعده سحری باید زیاد میوه مصرف کنند ، گفت : فاصله افطار تا شام حداقل باید دو ساعت درنظر گرفته شود و روزهداران از مصرف مواد چرب نیز پرهیز کنند .
به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ، حمید کلانتری ، دبیر علمی بیست و نهمین کنگره جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس ، در ارتباط با سرطانهای کولون اظهار داشت : این سرطان امروزه بسیار شایع شده و دومین علت مرگ ناشی از سرطان در مردان و سومین علت مرگ ناشی از این مسئله در میان زنان است .
وی افزود : این سرطان کاملا قابل پیشگیری بوده چرا که منشأ آن تومورهای پلیپ بوده که قابل غربالگری است و در کنگره جامعه متخصصین داخلی جدیدترین راههای غربالگری به پزشکان آموزش داده شده و همچنین این مسئله بیان میشود که چگونه میتوان از روشهای غیرتهاجمی و آسان جهت غربالگری این نوع سرطان استفاده کرد .
وی ، هپاتیت ، بیماریهای ریوی ، ذاتالریه را از دیگر بیماریهایی برشمرد که در این کنگره مورد بحث قرار گرفته و جدیدترین دستاوردهای علمی و درمانی در آن مطرح شده است .
فوق تخصص گوارش ادامه داد : با توجه به آغاز شدن فصل گرما ، عفونت های دستگاها گوارش نیز شدت مییابد بنابراین مردم باید غذاهای خود را از فروشگاههای معتبر و مطمئن تهیه کنند و حتما آن را در یخچال نگه دارند .
کلانتری گفت : با توجه به نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان نیز ، روزهداران باید در وعده سحری ، میوه زیاد استفاده کنند و هنگام افطار روزه خود را با رطب باز کنند ، چرا که جذب آن راحتتر بوده و مصرف آن توصیه میشود .
فوق تخصص گوارش خاطرنشان کرد : روزهداران باید از پرخوری و غذای چرب خودداری کنند و فاصله افطار و شام را حداقل دوساعت قرار دهند .