مصرف فرآورده‌های لبنی پاستوریزه با ارتقای آگاهی شهروندان

مصرف فرآورده‌های لبنی پاستوریزه با ارتقای آگاهی شهروندان

کارشناس نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه، آگاهی و اطمینان ازسلامت فراورده‌های لبنی صنعتی، مراکز عرضه لبنیات سنتی را از بازار حذف می‌کند.
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ ماریا قادری فرح اظهار کرد: متاسفانه در سال‌های گذشته، نبود آگاهی و نگرانی های مصرف کنندگان از سلامت و کیفیت فرآورده‌های لبنی و بی‌پاسخ ماندن سوالهای گوناگون موجود در ذهن آنان و برخی پاسخ های رسانه ای غیر کارشناسی باعث افزایش چشمگیر مراکز تهیه و عرضه لبنیات سنتی شده است.

وی افزود: گروهی باور دارند که فراورده های صنعتی بدون چربی لازم و حتی فاقد چربی طبیعی شیر هستند. ولی واقعیت آن است که چربی طبیعی شیر در فصلهای مختلف سال و بر اساس نژاد و تغذیه دام متفاوت است.

قادری تصریح کرد: مقدار چربی متوسط شیر گاو حدود ۵/۲ تا ۵/۳ درصد است که درصنعت بر اساس نوع فراورده(بدون چربی، کم چرب و پرچرب) مقدار چربی تنظیم می شود تا مصرف کننده بر اساس نیاز و حتی محدودیت‌های خود، فراورده ی متناسب را انتخاب‌ کند‌ درحالیکه در لبنیات سنتی مصرف کننده هیچگونه اطلاعی از میزان چربی محصول خریداری شده ندارد.

وی در مورد علت وجود چربی به صورت یک لایه (سرشیر یا رویه ماست) در فراورده‌های سنتی و نبود آن در فراورده‌های صنعتی گفت: در صنعت برای یکنواختی محصول و ایجاد ویژگی‌های مطلوب‌تر، چربی‌شیر، زده شده تا همه ی ذرات اندازه‌ای یکسان داشته باشند. بنابراین چربی را به صورت لایه‌ای بر روی محصول مشاهده نمی‌کنیم.

قادری افزود: آنچه بر روی ماست و شیر محلی می‌بینیم فقط چربی و خامه نیست، علاوه بر چربی، شامل سلول‌های مرده ی پستان، سلول‌های خونی و جرم‌های دیگری است که نه تنها مطلوب نبوده بلکه در مواردی نیز می‌تواند باعث بیماری شود در حالیکه این جرم‌ها هنگام ورود شیر به کارخانه‌های صنعتی و قبل از تولید هرگونه محصول، از آن جدا شده و دفع می‌شود.

برگرفته از باشگاه خبرنگاران جوان////روابط عمومی پگاه تهران