گزینه های غذایی سرشار از کلسیم برای استحکام استخوان ها مفید به شمار میروند و برخی گزینه ها دشمن استخوان هستند .
به گزارش اگروفود نیوز ، برای داشتن استخوان هایی محکم مصرف زیاد کلسیم و ویتامین دی اگرچه لازم است ، اما کافی نیست . کنار گذاشتن عادات خطرناک غذایی
برای جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان ، درست به همان اندازه مصرف مواد غذایی مفید ، ضروری به نظر میرسد .
پوکی استخوان مانند دیابت یا فشار خون بالا از بیماری هایی است که با متعادل نگاه داشتن رژیم غذایی میتوان از ابتلا به آن جلوگیری کرد . اگر سابقه پوکی استخوان
در خانواده تان باشد ، دقت به عادات غذایی اهمیت ویژهای مییابد و باید برخی مواد غذایی را که برای بافت استخوانی مضر است ، محدود و از برخی عادات غذایی اجتناب کرد .
غذا های التهابی : در کسانی که استعداد یا سابقه خانوادگی ابتلا به پوکی استخوان را دارند ، از مصرف بیش از حد محصولاتی مانند گوجه فرنگی ، سیب زمینی سفید ،
بادمجان و … باید اجتناب کنند چون این غذا ها منجر به التهاب استخوان و در نهایت تسریع روند ابتلا به پوکی استخوان خواهند شد .
اسفناج خام : اگرچه مصرف اسفناج برای تقویت استخوان ها و پیشگیری از پوکی استخوان ضروری است اما نوع خام آن به دلیل وجود ماده ای به نام اگزالات باعث عدم
جذب کلسیم در بدن شود .
مصرف بیش از حد کافئین : مصرف روزانه قهوه از جذب بهتر کلسیم جلوگیری میکند . هر چه میزان کافئین وارد شده به بدن بیشتر باشد ، کلسیم بیشتری از طریق ادرار
دفع میشود بنابراین اگر می خواهید تا ۹۰ سالگی زندگی کنید ، باید از تعداد فنجان های قهوه که روزانه مینوشید بکاهید .
نوشابه های گازدار : این نوشیدنی ها علاوه بر این که اشباع از کافئین هستند ، به علت داشتن اسید فسفریک ، اسیدی معدنی که از جذب کلسیم جلوگیری میکند ،
برای استخوان ها مضرند . در مقابل ، اسید کربنیک موجود در آب های معدنی گازدار هیچ تاثیر منفی بر استخوان ها ندارد .
سدیم : علاوه بر افزایش خطر های بیماری های قلبی عروقی با مصرف زیاد نمک ، هر چه میزان نمک مصرفی فرد بیشتر باشد ، دفع کلسیم در ادرار و عرق فرد نیز بیشتر میشود .
استفاده زیاد گوشت قرمز : رژیم غذایی غنی از گوشت و پروتئین ها نیز برای استخوان ها ضرر دارد . در جریان هضم مواد غذایی ، پروتئین های حیوانی اسید هایی همچون
اسید فسفریک ، سولفوریک و غیره آزاد میکنند که PH بدن را تغییر میدهد . هر چهPH بدن اسیدی تر باشد ، مواد معدنی بیشتری در استخوان ها از دست میرود .