برای داشتن استخوانهایی محکم و جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان ، علاوه بر خوردن غذاهای مفید و مصرف مکملهای کلسیم و ویتامین دی ، کنار گذاشتن
عادات غذایی خطرناک برای جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان هم بسیار ضروری و مهم است . فراموش نکنید که پوکی استخوان مثل دیابت یا فشار خون بالا از بیمارهایی است که با داشتن رژیم غذایی مناسب میتوان از ابتلا به آن جلوگیری کرد . در ادامه به معرفی مواد غذایی مضر برای پوکی استخوان خواهیم پرداخت .
چه مواد غذایی برای پوکی استخوان مضر هستند ؟
اسفناج خام
اگر چه مصرف اسفناج پخته برای جلوگیری از پوکی استخوان مفید است . اما نوع خام آن به دلیل وجود مادهای به نام اگزالات مانع از جذب کلسیم در بدن میشود .
نوشابههای گازدار
نوشابههای گازدار علاوه بر این که سرشار از کافئین هستند ، به علت اسید فسفریک و اسید معدنی که از جذب کلسیم جلوگیری میکنند ، برای استخوانها مضر هستند .
افرادی که استعداد یا سابقه خانوادگی پوکی استخوان دارند ، باید مصرف نوشابههای گازدار را قطع کنند .
مصرف زیاد کافئین
نوشیدن بیش از حد قهوه ، مانع از جذب کلسیم در بدن میشود . هر چه در طول روز مقدار بیشتری کافئین مصرف کنیم ، کلسیم بیشتری از ادرارمان دفع میشود .
بنابراین میزان کافئین مصرفیتان را کنترل کنید . اگر عادت به نوشیدن قهوه دارید ، قهوهتان را باشیر بنوشید .
مصرف زیاد نمک
متاسفانه مصرف بیش از حد نمک ، موجب مرگ سالانه دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر میشود . علاوه بر افزایش خطر بیماریهای قلبی و عروقی ، هر چه میزان نمک بیشتر باشد ،
دفع کلسیم از ادرار و عرق فرد بیشتر است . نمک همچنین باعث اسیدی شدن خون می شود و به این ترتیب احتمال بروز التهاب در بدن افزایش پیدا میکند که برای سلامت مفاصل مضر است . معمولا روی برچسب ترکیبات مواد غذایی مقدار سدیم را ذکر می کنند .
بدن شما فقط به ۲/۳ گرم نمک در روز نیاز دارد . سه چهارم نمک از مواد غذایی فرآوری شده و صنعتی تامین میشود . غذاهای آماده ، سوسیس و کالباس ، کنسروها و غیره سرشار از نمک و برای سلامتی استخوان ها مضر هستند .
هنگام خرید هر محصولی ، برچسب مواد غذایی محصول را حتما مطالعه کنید .
مصرف زیاد گوشت
پروتئینهای حیوانی و مصرف زیاد گوشت به دلیل آزاد کردن اسیدهایی مثل اسید فسفریک و سولفوریک اسید باعث تغییر در میزان PH بدن میشوند . هر چه PH بدن
اسیدیتر باشد ، مواد معدنی بیشتری از استخوانها خارج میشود . برای متعادل نگه داشتن سطح اسیدی و قلیایی بدن ، باید همراه با پروتئینهای حیوانی از غلات و سبزیجات
استفاده کرد .
پزشکان مصرف روزانه ۴۶ گرم پروتئین برای زنان و ۵۶ گرم پروتئین برای مردان را توصیه کردهاند .
غذاهای التهابی
مصرف بیش از حد محصولاتی مثل گوجه فرنگی ، سیب زمینی ، بادمجان و سایر مواد غذایی التهاب آور منجر به التهاب استخوان و در نهایت تسریع روند ابتلا به پوکی استخوان خواهد شد .
مواد غذایی آلرژی زا
مصرف بعضی از مواد غذایی باعث افزایش نشانههای آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی در افراد میشود . اگر با مصرف بعضی از مواد غذایی دچار آلرژی میشوید ، باید موضوع را با پزشک معالجتان در میان بگذارید تا دکتر با دادن برنامه غذایی مناسب ، به تدریج آن ماده را از رژیم غذاییتان حذف کنید .