پژوهش ها بیان کرده است که اضافه کردن ماست کم چرب به غذای روزانه ، ریسک بالا بردن فشارخون را کاهش میدهد .
به گزارش براساس مطالعات انجمن قلب آمریکا ، کسانی که به مدت طولانی ماست مصرف کردهاند ، فشار سیستولیک پایین تری دارند و خطر افزایش فشارخون در آنها
پایین تر است .
فشارخون سیستولیک مقیاس سنجش فشارخون وارده به دیواره شریان ها در زمان انقباض قلب است . هنگام خواندن فشارخون ، فشار سیستولیک عدد اول ( عدد بزرگتر )
و فشار دیاستولیک عدد دوم ( عدد کوچکتر ) است . عدم درمان فشارخون بالا موجب آسیب به شریان ها میشود . شکاف و صدمه در دیواره شریان ها مانند یک شبکه
موجب گیر انداختن اجزای موجود در جریان خون ازجمله کلسترول و پلاک و درنهایت منجر به انسداد شریان ها میشود . این تحقیق به مدت ۱۵سال و روی بیش از ۲ هزار داوطلب انجام شد که در ابتدای مطالعه به فشار خون بالا مبتلا نبودند .
در طول دوره تحقیق میزان مصرف ماست در داوطلبان به طور منظم مورد بررسی قرار گرفت . نتایج نشان داد که در ۳۱درصد از داوطلبان فشار خون افزایش نیافت
و در بقیه داوطلبان فشار سیستولیک در مقایسه با افرادی که ماست نمیخوردند ، کمتر افزایش داشت .
محققان این طور نتیجه گرفتند که مصرف ماست کم چرب موجب کاهش فشار خون میشود ، در حقیقت پیروی از یک رژیم غذایی سالم به همراه فعالیت فیزیکی منظم ،
از ابتلا به بیماری های مزمن ازجمله فشار خون بالا پیشگیری میکند . بررسی منظم فشارخون برای اغلب افراد به ویژه سالمندان ضروریست زیرا در بیشتر مواقع این اختلال علایمی
به همراه ندارد .
ماست فواید بسیار زیادی برای بدن دارد از جمله اینکه مصرف مداوم آن موجب کنترل وزن و کاهش شاخص توده بدن ( BMI ) میشود . ماست یکی از بهترین منابع کلسیم است و از پوکی استخوان پیشگیری میکند . پروتئین موجود در ماست موجب احساس سیری به مدت طولانی میشود و همچنین محتوای آب این ماده غذایی در تامین مایعات بدن نقش دارد .