خامه ESL، خامه پاستوریزه شده ای است که با یک فرآیند اضافی، زمان ماندگاری آن به چند روز افزایش می یابد، بدون اینکه تغییرات مهمی در کیفیت آن حاصل شود. زمان ماندگاری کوتاه خامه پاستوریزه مهمترین عامل محدود کننده تولید این محصول است. بنابراین خامه ESL به عنوان تامین کننده خواسته مصرف کنندگان هم از نظر بالا بودن زمان ماندگاری و هم از نظر داشتن طعم و مزه خامه پاستوریزه، مطرح شده است. خامه ESL جزء خامه های پاستوریزه طبقه بندی شده و باید در دمای یخچال نگهداری شود و بسته به کیفیت شیر خام، نوع فرآیند و شرایط بسته بندی و نگهداری، زمان ماندگاری آن نسبت به خامه پاستوریزه افزایش یافته است. این محصول نسبت به خامه UHT دوره ماندگاری کوتاه تر و شرایط نگهداری متفاوتی دارد، اما بدلیل عدم حرارت دهی آن در دمای بالا، عطر و طعم لذیذتری به مواد غذایی می بخشد.