بسیاری از مردم به جای خوردن چای ، قهوه و فرآورده های حاصل از آن را به عنوان نوشیدنی روزانه خود استفاده میکنند . از جمله نوشیدنی هایی که از قهوه به دست میآید ، کاپوچینو است . کاپوچینو نیز به اندازه یک فنجان اسپرسو دارای کافئین است ؛ اما آیا این کافئین برای بدن شما مفید است ؟
با کاپوچینو آشنا شوید
کاپوچینو ، نام نوشیدنی است که به صورت ترکیبی از دو شات قهوه اسپرسو ، شکر و مقداری شیر به اندازه معین تشکیل میشود . همان طور که اشاره شد
پایه اصلی آن قهوه است و شما در نهایت مزه تلخ خواهید داشت ؛ اما همیشه سؤال بزرگی در ذهن کسانی که عادت به خوردن قهوه دارند ، وجود دارد .
خوردن قهوه بر اساس عقیده بسیاری از افراد باعث افزایش عملکرد مفید مغز به خصوص در قسمت حافظه میگردد . علاوه بر این ، کاپوچینو و قهوه دارای آنتی اکسیدان های فراوانی هستند . از این رو ، میتوان آنها را به عنوان یکی از مفیدترین نوشیدنی های روزانه به حساب آورد .
کاپوچینو
کاپوچینو شمشیر برندهای است که دو لبه دارد . در کنار فواید اشاره شده ، کافئین موجود در آن باعث افزایش ضربان قلب ، سوء هاضمه ، فشار خون بالا و بیخوابی میگردد .
همه این موارد بر اساس علایق افراد ممکن است موجب ناراحتی یا خوشنودی شود . هیچ نظر قطعی در مورد خواص قهوه وجود ندارد و هر روز در مقالات و اخبار علمی
نتایج ضد و نقیضی در مورد فواید و مضرات قهوه به گوش ما میرسد . ما در ادامه به شما خواهیم گفت که کاپوچینو به عنوان یکی از فرآورده های حاصل از قهوه
دارای چه فوایدی است .
تقویت حافظه کوتاه مدت
بر اساس تحقیقاتی که بر روی تأثیرات کافئین موجود در قهوه و فرآورده های حاصل از آن انجام شده است ، افرادی که میزان دوز خاصی از کافئین دریافت کرده بودند ،
عملکرد مغزی و فعالیت مؤثر حافظه بیشتری نسبت به افراد دیگر داشتهاند . همچنین محققان دخیل در این آزمایش اذعان کردهاند که خوردن کاپوچینو به طور خاص ،
سرعت واکنش مغز انسان را افزایش میدهد .
دلیل تقویت حافظه کوتاه مدت افراد بر اثر خوردن کاپوچینو ، تأثیر مستقیم کافئین موجود در آن روی قسمت حافظه و حواس است ؛ بنابراین به عنوان یک نتیجه قطعی
میتوان گفت خوردن کاپوچینو حافظه کوتاه مدت و تمرکز حواس افراد را تقویت میکند اما این میزان تأثیر و مدت زمان اثرگذاری آن از فردی به فرد دیگر متفاوت است .
منبع آنتی اکسیدان
تحقیقات علمی نشان داده که قهوه موجود در کاپوچینو دارای آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به دو مرجع شناخته شده برای دریافت آنتی اکسیدان ، چای و کاکائو است .
بر اساس همین پژوهشها اثبات شده که قهوه بیش از هزار نوع آنتی اکسیدان در دانههای خود دارد . متأسفانه در فرایند رست کردن و آماده سازی قهوه برای دم شدن و تولید محصولاتی به مانند کاپوچینو مقادیر زیادی از این آنتی اکسیدان ها نابود میشود . علاوه بر موارد گفته شده ، قهوه منبع رژیمی مناسبی برای دریافت کافئین
و آنتی اکسیدان است .
آنتی اکسیدان ها ترکیبات مهمی هستند که در واکنشهای مختلف بدن شرکت دارند و عامل خنثی شدن رادیکالهای آزاد در بدن انسان هستند . رادیکال های آزاد از جمله
عوامل مهم در تشکیل سلول های سرطانی و بیماریهای پوستی است . علاوه بر این آنتی اکسیدان های موجود در یک لیوان کاپوچینو ، عامل مؤثری در درمان التهاب های مفصلی است . نباید در مورد قهوه و اثرات آنتی اکسیدانی آن ، رؤیاپردازی کرد ، چرا که قهوه فقط میتواند بخشی از رادیکال های آزاد را حذف کند و باقی عوامل بیماریزا غیرقابل حذف توسط
آنتی اکسیدان های قهوه هستند . گونه دیگر از آنتی اکسیدان های موجود در قهوه توانایی محدودی در درمان بیماری های قلبی و عروقی دارند .
کاهش خطر بروز آلزایمر
همانطور که اشاره کردیم ، کاپوچینو و کافئین باعث افزایش موقت حافظه کوتاه مدت و فعالیت مغزی میشود . آنچه که در مورد اثرات قهوه در هاله ای از ابهام قرار گرفته است ، میزان تأثیر آن بر روی احتمال وقوع بیماریهای مغزی به مانند آلزایمر است . تحقیقاتی که سالهای قبل انجام شده ، مصرف ۳ تا ۵ لیوان قهوه و فرآورده های مختلف ،
در کاهش بروز بیماری های مغزی به مانند آلزایمر بیتأثیر نبوده است . پیش از قهوه ، تحقیقات انجام شده روی چای و کاکائو نیز نتایج مشابه در مورد کاهش خطر بروز آلزایمر داشتهاند . نکتهای که در مورد قهوه وجود دارد ، عدم توانایی تصمیم گیری قطعی در نتایج و اثربخشی آن است .
دیابت و رشد پلاک های بتا آمیلوئید دو عامل مهم در بروز آلزایمر است . ترکیبات موجود در قهوه از بروز هر دو فاکتور تا مقدار زیادی جلوگیری میکند .
بر همین اساس است که محققان اعلام کردهاند خوردن چند لیوان قهوه یا فرآورده های آن نظیر کاپوچینو میتواند احتمال بروز آلزایمر را کاهش دهد .
کاهش احتمال بروز سرطان
تحقیقات انجام شده روی مردان و زنان نشان داده است که عادت خوردن روزانه چهار لیوان قهوه یا مشتقات آن ، باعث کاهش احتمال بروز سرطان های مختلف در افراد میشود .
بر همین اساس ، زنانی که به طور مداوم قهوه مصرف میکنند ، ۲۵ درصد کمتر از دیگر زنان در معرض تهدید بروز سرطان های دهانه رحم و سینه هستند .
از سوی دیگر مردان نیز نتایجی مشابه با زنان داشتهاند .
دلیل ضد سرطانی بودن ترکیبات قهوه را در انتی اکسیدان های آن باید جست . پلی فنول ها دسته ای از انتی اکسیدان ها هستند که در طی چند سال اخیر به عنوان یکی از مهم ترین عوامل ضد سرطانی در ترکیبات غذایی شناخته شدهاند . قهوه و مشتقات آن به مانند کاپوچینو مقادیر زیادی پلی فنول در خود دارند . توضیح عملکرد پلی فنول ها
در مبارزه با سرطان ، در این مبحث نمیگنجد اما لازم است بدانید که انتی اکسیدان ها به مانند یک عامل بازدارنده از تشکیل سلول سرطانی جلوگیری میکند .
کاهش احتمال بروز دیابت
نظر و عقیده کلی بین دانشمندان و محققان علوم تغذیه وجود دارد که نشان میدهد قهوه دارای خواصی است که احتمال بروز دیابت را کاهش میدهد .
بر اساس همین نظر با خوردن هر لیوان قهوه ، ۷ درصد احتمال بروز دیابت در شما کاهش پیدا میکند . همچنین در سری تحقیقات بعدی مشخص شده است که مصرف روزانه قهوه در افراد ریسک ابتلا به دیابت را در مقایسه با سایر افراد به میزان ۵۰ درصد کاهش میدهد .
اما چرا قهوه و ترکیبات آن میتوانند باعث کنترل دیابت شوند ؟ مهمترین عامل ، برقراری تعادل در ترشح انسولین بدن است . به طور کلی تعادل در انسولین و میزان قند خون به معنی زندگی بدون دیابت است . همچنین در درجه دوم قهوه ، از بروز مشکلات و التهاب درون بافتی جلوگیری میکند . همچنین اسید کافئیک موجود در قهوه ،
سری پروتئین هایی که در بدن افراد مبتلا به دیابت دیده شده است را به شدت کاهش میدهد .
سلامت قلب و عروق
بر اساس تحقیقاتی که بر روی ۳۷ هزار فرد بالای ۱۳ سال انجام شده است ، خوردن روزانه قهوه ، احتمال بروز بیماریهای قلبی را ۲۰ درصد کاهش داده است . شاید برای شما این موضوع کمی عجیب باشد اما دلیل عملی پشت این واقعیت وجود دارد . لازم نیست شما متخصص قلب باشید تا بدانید چرا قهوه و فرآورده های آن به مانند کاپوچینو به شما در داشتن قلب سالم کمک کنند . قهوه بر اساس گفتههای پیشین ما دارای انتی اکسیدان و خواص ضدالتهابی است که باعث کاهش بروز التهاب های شریانی میشود .
کاهش احتمال بروز التهاب ، فشار وارد به قلب ، عروق و مغز را کاهش میدهد و در نتیجه شما با احتمال کمتر بروز حملات و آسیب های قلبی به زندگی خود ادامه میدهید .
کاهش خستگی
باورهای غلط زیادی در مورد قهوه وجود دارد که از جمله آنها ، کاهش آب بدن و خستگی ناشی از آن است . بر همین اساس افرادی که قرار بود برای مدت طولانی سر کلاس باشند یا ورزش های سنگین انجام دهند از خوردن قهوه امتناع میکردند ؛ اما در طول سال های اخیر با تحقیقاتی که انجام شده است ، مشخص شد مصرف به اندازه قهوه ،
باعث کم آبی شدید در بدن نشده و ورزشکاران میتوانند همانند دیگر نوشیدنی ها از میزان معین آن استفاده کنند . علاوه بر این ، مشخص شد که خوردن قهوه ، به رفع خستگی فیزیکی و داشتن قدرت کافی برای انجام حرکات ورزشی نیز کمک میکند .
قهوه و کاپوچینو مقادیر زیادی کافئین در خود دارند . کافئین از جمله ترکیباتی است که استقامت بدن در انجام حرکات ورزشی را بالا میبرد . همچنین به کاهش خستگی و انقباض عضلات در هنگام ورزش کمک میکند . خوردن قهوه باعث افزایش سطح اسید چرب و پایین آمدن سطح درد در بدن ورزشکاران میشود . در بلندمدت خوردن قهوه ،
استقامت ورزشکار را بالا میبرد .
کاپوچینو
آنچه که در مورد کاپوچینو و قهوه گفته شد ، جنبههای مثبت و نیمهپر لیوان بوده است . اگر قصد دارید به جمع قهوهخور ها اضافه شوید ، قبل از هر اقدامی
با پزشک خود مشورت کنید . در برخی موارد خوردن قهوه برای افرادی مشکلساز بوده و موجب بروز بیماری های مختلف از جمله سوء هاضمه و گوارش شده است .
نظرات و تجربیات خود را در مورد کاپوچینو و قهوه با ما در میان بگذارید .