با مشارکت شرکت صنایع شیر ایران / یازدهمین جشنواره علوم و صنایع غذایی ایران و دهمین همایش تحقیق و توسعه برتر صنایع غذایی برگزار شد

با مشارکت شرکت صنایع شیر ایران / یازدهمین جشنواره علوم و صنایع غذایی ایران و دهمین همایش تحقیق و توسعه برتر صنایع غذایی برگزار شد

یازدهمین جشنواره علوم و صنایع غذایی ایران و دهمین همایش تحقیق و توسعه برتر صنایع غذایی امسال با محوریت محصولات لبنی و با عنوان نخستین همایش پژوهش های نوین در حوزه R&D و شرکت های برتر صنایع غذایی با محوریت فرآورده های لبنی با همکاری شرکت صنایع شیر ایران شنبه ۴ اسفند ، در انستیتو تحقیقات تغذیه ای و
صنایع غذایی کشور برگزار شد .

این همایش با حضور گسترده مدیران ، کارآفرینان و اساتید در دو نوبت صبح و عصر و در دو بخش علمی و تقدیر از شرکتها ، مدیران و اساتید برگزار شد .

دکتر سید ابراهیم حسینی رئیس ستاد نخستین همایش پژوهش های نوین در حوزه R&D و شرکت های برتر صنایع غذایی با محوریت فرآورده های لبنی در خصوص برگزاری این جشنواره گفت  این همایش یک جشنواره معتبری است که از یازده سال گذشته در تقدیر از پیشکسوتان صنعت غذا ( دکتر حبیب الله هدایت و دکتر شهاب واعظ زاده ) انجام شد ولی امسال محوریت این جشنواره با فرآورده های لبنی در حوزه تحقیق و توسعه است . دکتر سید ابراهیم حسینی به تفاوت این همایش نسبت به سالهای گذشته  اشاره کرد و افزود : علمی بودن این همایش  و اضافه شدن مقالات علمی آن و کارگاههای آموزشی در دو نوبت صبح و عصر از تغییراتی است که نسبت به دوره های قبل شاهد آن بودیم همچنین در برگزاری این دوره همایش به تولیدکنندگان اولیه نیز توجه خاص  شد و از دامداران نمونه  تقدیر بعمل آمد و سعی شد از کسانیکه از مزرعه تا سفره در این زمینه کارآفرینی می کنند ، تقدیر بعمل آید .

رئیس ستاد این همایش و مدیرعامل شرکت صنایع شیر ایران افزود : این همایش در چند بخش برگزیده داشت که بخشی از آن دامداران بودند که معیارهایی مثل میزان تولید ، کیفیت شیر تولیدی اعم از میکروبی و شیمیایی ، در بخش دیگر تحقیق و توسعه برتر بودند  با حوزه های نوآوری و استفاده از ظرفیت های داخلی توجه  ویژه ای داستند و همچنین جایگزینی بسیاری از مواد اولیه و بسته بندی از تولیدات داخل در بخش تولید کنندگان و کارخانجات هم منتخب داشتیم که در این حوزه نیز معیارهایی مثل بهره وری ، میزان اشتغال ، کاهش مصرف انرژی و آیتم هایی همچون سودآوری و مسئولیت اجتماعی در نظر گرفته شده است . همچنین در بخش های دیگر از اساتید منتخب صنایع غذایی
و پیشکسوتان ارگان های دولتی تقدیر شد .

از شرکتهای برتر و منتخب در یازدهمین جشنواره علوم و صنایع غذایی می توان به شرکتهای پگاه آذربایجان شرقی ، شیر خشک نوزاد پگاه ، بازار گستر منطقه ۵ پگاه
و کشت و صنعت فارس اشاره کرد .

در بخش پیشکسوتان از خانم دکتر ثریا نواب پور از سازمان نظام دامپزشکی مورد تقدیر قرار گرفت .

در دهمین جشنواره  R&D های برتر صنایع غذایی شرکتهای شیر پاستوریزه پگاه تهران ، پگاه فارس ، پگاه اصفهان رتبه های برتر را کسب نمودند .

در حاشیه این همایش ، دکترشهریار دبیریان دبیر این همایش گفت : با توجه به شرایط اقتصادی ، مصرف سرانه لبنیات کاهش یافته که دست اندرکاران باید اقدامات لازم را برای افزایش مصرف سرانه انجام دهند .

وی ادامه داد : زمانی که مصرف سرانه لبنیات حدود ۷۵ کیلوگرم بود ما از مصرف استاندارد جهانی عقب بودیم و حالا این فاصله بیشتر شده است .

دکتر دبیریان یکی از راهکار افزایش مصرف سرانه را اختصاص یارانه اعلام کرد و گفت : یارانه باید در اختیار مصرف کننده یا تولید کننده نهایی قرار گیرد تا سرانه مصرف افزایش پیدا کند .

وی ، لبنیات را یک کالای ضروری اعلام کرد و گفت : کاهش سن پوکی استخوان یکی از عوارض کاهش مصرف لبنیات است .

در حاشیه این جشنواره نیز با مشارکت شرکت صنایع شیر ایران و شرکتهای تابعه نمایشگاهی برگزار و دستاوردهای شرکتهای گروه در معرض دید همگان قرار گرفت .