تفاوت مصرف شیر برای افراد سرد مزاج یا گرم مزاج

تفاوت مصرف شیر برای افراد سرد مزاج یا گرم مزاج

مصرف شیر روزانه اهمیت زیادی دارد ، اما اینکه شیر را با چی و چطور بخوریم هم خیلی مهم است ، به علاوه مصرف شیر برای افرادی که دارای مزاج سرد و گرم هستند
متفاوت است . در این مقاله به این مسئله می پردازیم .

به نقل از تسنیم ، سید مهدی میرغضنفری کارشناس طب سنتی ، با بیان اینکه نوشیدن شیر با شکر ، خصوصاً به صورت فرنی یا شیر برنج ، چاق‌کننده است اظهار کرد : مصرف شیر علی‌الخصوص در مزاج‌های گرم و خشک بسیار مفید است .

مصرف زیاد و هر روز شیر ، در بیماری‌های عصبی خصوصاً بیماری‌های ناشی از بلغم مضر است شیر گرم ، سریع هضم است اما شیر سرد ، هضم کندتری دارد لذا بهتر است شیر را گرم مصرف کرد .

شیرهایی که از سویا و مانند آن تولید می‌شوند ، جایگزین مناسبی برای شیر دام نیستند شیر نه‌تنها به عنوان غذا بلکه به عنوان دارو نیز مصرف می‌شود می‌توان شیر را به‌عنوان میان‌ وعده نیز مصرف کرد به شرطی اینکه ۲ تا ۳ ساعت با وعده قبل و بعد خود فاصله داشته باشد در غیر این صورت باعث فساد شیر در معده شده و روند هضم را
مختل می‌کند .

افرادی که مزاج‌شان گرم است با مقدار کمی شکر یا قند آن را مصرف کنند و افرادیکه مزاج سرد دارند بهتر است شیر را به صورت گرم و به همراه عسل یا پودر زنجبیل یا خرما میل کنند در طب سنتی مصرف همزمان آن با خوردنی‌های دیگر نظیر گوشت ، تخم‌ مرغ ، ماهی ، سبزی‌ها ، حبوبات ، چیزهای شور ، تند و ترش منع شده و شیر باید به تنهایی
مصرف شود .

مصرف همزمان شیر به همراه کمی نان در یک وعده غذایی توصیه می‌شود و غذای کاملی را تشکیل می‌دهد یکی از راهکارهای مقابله با آلودگی هوا ، مصرف شیر است چون شیر نوعی پادزهر است ( در گذشته نیز به افراد مسموم ، شیر تجویز می‌کردند ) و باعث افزایش دفع و پاکسازی روده و سیستم گوارشی می‌شود .

مصرف شیر به‌صورت شیر‌برنج و فرنی بسیار مورد توصیه طب سنتی است ؛ امروزه برای اطفال هم توصیه به مصرف فرنی و حریره می‌شود در طب سنتی عقیده بر این است که مصرف این مواد باعث طولانی شدن عمر و خوش‌رنگ شدن پوست و چهره می‌شود .

شیر تازه مقوی چاق‌کننده و رشد‌ دهنده است از این رو برای اطفال ، افراد در حال رشد ، افراد بیمار ، افراد مسن و زنان باردار توصیه می‌شود شیر به دلیل رطوبتی که دارد به ایجاد حجم در بدن کمک می‌کند ، مصرف موادی که دارای رطوبت ماندگار در بدن هستند ، مثل شیر ( آب رطوبت ماندگار نیست ) در افرادی که لاغرند و امید به چاق‌شدن دارند
( مزاج‌های خشک ، افراد مسن یا دوره نقاهت پس از بهبود بیماری ) یا در ورزشکاران ( برای حجم دادن به ماهیچه ) مفید است .