رازهایی سر به مهر در مورد شیر ESL

رازهایی سر به مهر در مورد شیر ESL

یک متخصص صنایع غذایی گفت: شیر ESL از نظر ارزش تغذیه ای تفاوتی با شیر پاستوریزه ندارد ولی مدت طولانی تری قابلیت نگهداری دارد .

به گزارش روابط عمومی شرکت شیر پاستوریزه پگاه تهران ،سید امیرمحمد مرتضویان عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و متخصص صنایع غذایی بیان کرد: برای پاستوریزه کردن شیر آن را به مدت ۱۵ ثانیه در دمای ۷۵ درجه سانتی گراد حرارت می دهند.سپس آن را سرد می کنند.این فرآیند سبب نابودی تمامی میکرواورگانیسم های بیماری زای شیر می شود و افراد را از ابتلا به بیماری هایی مانند تب مالت و سل در امان نگه می دارد.
وی در خصوص شیرهای Extended Shelf Life اظهار داشت: برای تهیه این محصول آن را به مدت چند ثانیه و در دمای بالای ۹۰ درجه سانتیگراد حرارت می دهند که این فرآیند سبب نابودی کلیه میکروب های فسادزای شیر می شود و ماندگاری آن نسبت به شیر پاستوریزه افزایش پیدا می کند، همچنین ارزش تغذیه ای این فرآورده تفاوت چندانی با شیر پاستوریزه ندارد.
مرتضویان با بیان اینکه در طی فرآیند استریلیزاسیون شیر تمام میکروارگانیسم و آنزیم های شیر غیر فعال می شود، افزود: این فرآورده تا حدود ۶ ماه در دمای محیط قابل نگهداری است ولی وقتی در بطری حاوی شیر استرلیزه باز می شود بهتر است آن را در یخچال نگهداری کرد چون امکان ورود میکروب از هوا به درون آن وجود دارد.
وی در خصوص فرآیند استرلیزاسیون گفت: در این فرآیند شیر را در دمای حدود ۱۴۵ تا ۱۵۰ درجه سانتیگراد و به مدت حدود ۲ تا ۳ ثانیه حرارت می دهند. بار میکروبی شیر خام اولیه برای تولید فرآورده نسبت به شیر پاستوریزه کمتر است، همچنین ارزش تغذیه ای این محصول نسبت به شیر پاستوریزه تنها حدود ۱۵ درصد کاهش پیدا می کند بنابراین افراد می توانند بدون نگرانی از این محصول استفاده کنند.
مرتضویان تاکید کرد: برخلاف باور رایج بین افراد شیر استرلیزه فاقد مواد نگهدارنده است و برای تولید این محصول هیچ ماده ای به آن افزوده نشده است، همچنین به دلیل زمان ماندگاری بالای این شیر مصرف آن را با سهولت بیشتری انجام می شود.