روز جهانی شیر گرامی باد

روز جهانی شیر گرامی باد

اول ژوئن برابر با ۱۲ خرداد ماه ، روز جهانی شیر نامگذاری شده است . 

 چرا روز جهانی شیر  

سازمان غذا و کشاورزی ؛ فائو و ۱۹۱ کشور عضو آن که بار ها با امضای میثاق های انسان دوستانه متعهد شده اند که از دسترسی همه مردم به غذای کافی با کیفیت بالا برای زندگی سالم حمایت کنند در سال ۲۰۰۱ میلادی  ۱۳۸۰ اول ماه جون  را بعنوان روز جهانی شیر جشن گرفتند . فائو از سال ۱۹۴۵ میلادی تلاش دارد وضعیت تغذیه مردم جهان از طریق کشاورزی پایدار رونق گیرد و خصوصا مناطق روستایی جهان مشارکت مثبت و رو به تزایدی برای وضعیت اقتصادی خود و جهان از این طریق در پیش گیرند .

در سال ۱۹۹۶ نمایندگان کشور های عضو با شرکت در اجلاس جهانی غذا مردم جهان و خصوصا دولت ها را برای مبارزه با گرسنگی و کاهش تعداد گرسنگان جهان ، به تلاشی ویژه دعوت کردند تلاشهای گروه کار تحت عنوان MDG یا اهداف توسعه هزاره شامل ۸ هدف عمده بود که در راستای اهداف توسعه ای ، آموزش ، تغذیه و محیط زیست برای همه ساکنین زمین بود .

علت نامگذاری روز جهانی شیر  

این روز بدین دلیل انتخاب شد که همه دولت ها ها در چنین روزی در مورد شیر این ماده غذایی حیات بخش بیاندیشند و وضعیت مطلوبی را در مورد مصرف شیر برای مردمشان فراهم کنند متاسفانه در کشور ما  با بی توجهی مسئولین روبروست .    

چرا این روز را مطرح می کنیم و آنرا جشن می گیریم

شیر تقریبا کامل ترین ماده غذایی است که ۹ ماده مغذی اساسی که همه آنها برای بدن لازم و ضروری هستند را به تنهایی دارد مواد حیات بخشی که بدن را سالم و استخوان ها را استحکام می بخشد بطور خلاصه شیر یعنی غذا ، دارو ، واکسن و…

ار سال ۱۸۸۳ تلاشهای زیادی برای افزایش تولید شیر در جهان صورت گرفته است در حال حاضر بیش از یک میلیون تولید کننده شیر در جهان برای این افزایش تلاش می کنند . در روزهایی که ما به این روز جهانی نزدیک می شویم متاسفانه میانگین مصرف شیر در کشورمان چنان پایین است که تلاشهای زیادی را برای افزایش مصرف طلب می کند و این در حالی است که تقریبا ۹۰ در صد خانوار های کشور کمبود در یافت کلسیم دارند و شیر و فر آورده های آن مهمترین و بهترین منبع کلسیم هستند و این کمبود مصرف خسارات جبران نا پذیریی را به جامعه وارد
می کنند
. ما همه برای حل این مشکل که بار مالی بسیار زیادی را به خانواده ها و منابع کشود تحمیل می کند مسئولیم .

شرکت شیر پاستوریزه پگاه تهران با اعزام کارشناسان مجرب خود به مدارس ( در قالب زنگ شیر ) ، مجامع  علمی و فرهنگی مختلف و ارائه مطالب مفید ارائه الگوی صحیح غذایی شهروندان در اقشار مختلف و فرهنگسازی مصرف شیر و فرآورده های شیری را همواره سر لوحه امور خود قرار داده و به عنوان یک بنگاه اقتصادی مصالح جامعه را به منافع خود ترجیح داده است .

از آنجا که نسلهای گذشته به جهت بهره گیری از تغذیه سالم و طبیعی از توانایی جسمی و قامتی متناسب برخوردار بوده اند ، امید است همه ما به سهم خود نقش بسزایی در ساخت ایرانی آباد با شهروندانی سالم و سرزنده داشته باشیم .