شیر های « استریلیزه » مواد نگهدارنده ندارند

شیر های « استریلیزه » مواد نگهدارنده ندارند

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه ایرانیان با کمبود ویتامین D مواجه هستند ، گفت : باید از طریق محصولات غذایی غنی شده
این ویتامین را به مردم رساند .

زهرا عبداللهی با بیان اینکه گروه لبنیات در هرم غذایی ، مهمترین منبع تامین کلسیم و فسفر مورد نیاز بدن به شمار می رود ، گفت : کلسیم
در تشکیل استخوان و دندان و استحکام آنها نقش ضروری دارد ، ۹۹ درصد کلسیم بدن در استخوان ها قرار دارد که در صورت فقر کلسیم در بدن ، پوکی استخوان
بسیار محتمل است .

وی با بیان اینکه پوکی استخوان به مرور زمان ، منجر به شکستگی های خودبه خودی استخوان می شود ، درخصوص ویتامین ها و مواد مغذی موجود در لبنیات افزود :
این گروه دارای کلسیم ، فسفر ، پروتئین ، ویتامین
B2 ، ویتامینB12 ، ویتامین A و سایر مواد معذی است ، مصرف گروه شیر و لبنیات به علت آنکه مهم ترین
منبع کلسیم و فسفر است ، برای استحکام استخوان ها و دندان ها لازم است ، همچنین به علت داشتن ویتامین
A برای رشد و سلامت پوست هم مفیدند .

عبداللهی با تاکید براینکه هر فردی روزانه باید ۲ تا ۳ واحد از گروه شیر و لبنیات مصرف کند ، خاطرنشان کرد : در این گروه علاوه بر شیر ، فرآورده های آن مثل ماست ، پنیر ، کشک و بستنی قرار می گیرند و خامه ، کره و سرشیر جزو گروه لبنیات نیست .

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درخصوص میزان مصرف گروه شیر و لبنیات تصریح کرد : یک واحد از گروه لبنیات معادل یک لیوان شیر یا یک لیوان ماست
کمتر از ۲٫۵ درصد چربی ، یا ۴۵ تا ۶۰ گرم پنیر ( معادل یک و نیم قوطی کبریت پنیر ) ، یا یک چهارم لیوان کشک ، یا ۲ لیوان دوغ ، یا یک ونیم لیوان بستنی است .

وی با تاکید براینکه به منظور جلوگیری از ابتلا به چربی خون، فشارخون، گرفتگی عروق ، چاقی و بیماری های قلبی عروقی باید از لبنیات کم چرب استفاده شود ، افزود :
باتوجه به اهمیت تامین کلسیم ، فسفر و پروتئین برحسب اینکه کدام‌یک از این مواد غذایی در محل زندگی بیشتر یافت می شوند ، افراد بزرگسال سالم روزانه ۲ تا ۳ واحد
از این گروه باید مصرف کنند ، مثلا اگر در طول روز یک لیوان شیر ، یک لیوان ماست و یک ونیم قوطی کبریت پنیر مصرف شود ، در واقع ۳ واحد از گروه شیر و لبنیات
خورده شده است و یا اگر دو لیوان ماست و یک و نیم قوطی کبریت پنیر در طول روز مصرف شود ، در این صورت ۳ واحد از گروه شیر و لبنیات مصرف شده است .

عبداللهی با بیان اینکه توصیه می شود از شیر های پاستوریزه شده دو و نیم درصد چربی و یا کمتراستفاده شود ، گفت : در صورت عدم دسترسی به شیر پاستوریزه باید شیر تازه را مدت ۱۰ دقیقه در حال هم زدن جوشانید و سپس مصرف کرد .

وی با تاکید براینکه از مصرف پنیر تازه باید پرهیز شود مگر اینکه با شیر پاستوریزه تهیه شده باشد ، اظهار داشت : هنگام استفاده از کشک باید دقت شود
کپک زدگی و بوی نامطبوع نداشته باشد ، کشک مایع قبل از مصرف باید به مدت ۵ دقیقه جوشانده شود .

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه باید از بستنی هایی که با شیر جوشیده شده و یا پاستوریزه تهیه شده اند ، استفاده شود ، گفت :
باید توجه داشت که مصرف زیاد بستنی به دلیل کالری بالای آن می تواند منجر به اضافه وزن وچاقی شود .

 عبداللهی با بیان اینکه مصرف شیر و لبنیات برای کودکانی که در سنین رشد قرار دارند ، بسیار مهم است ، گفت : علاوه برآن در سن بلوغ و در دوران بارداری برای رشد جنین ، مصرف شیر و لبنیات بیش از مقدار توصیه شده ، ضروری است .

وی درخصوص باور هایی که در خصوص شیر های فرا دما که ماندگاری طولانی دارند ، وجود دارد ، گفت : برخلاف باور مردم ، شیر های استریلیزه یا فرا دما که مدت ماندگاری آنها بیش از شیر های معمولی است ، مواد نگهدارنده ندارد ، بلکه این شیر ها به دلیل اینکه در درجه حرارت بالا و در محیط خلاء بسته بندی می‌شود ، مدت ماندگاری بیشتری دارد ، بنابراین چنانچه بسته بندی آن باز شود ، باید سریعا مصرف شود .

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درخصوص غنی سازی شیر با ویتامین D گفت : با توجه به کمبود ویتامین D در ایرانیان ، باید از طریق محصولات غذایی غنی شده این ویتامین را به بدن آنها رساند و در حال حاضر شیر و ماست غنی شده در بازار موجود است ، بنابراین توصیه می شود ، برای تامین ویتامین D موردنیاز بدن ،
از شیر و ماست غنی شده استفاده شود .