شیر و فرآورده های لبنی ضامن حفظ سلامت

شیر و فرآورده های لبنی ضامن حفظ سلامت

شیر و فرآورده های شیری از مواد غذایی منبع خوبی از کلسیم ، منیزیم و پتاسیم هستند . برای مثال ۱ لیوان شیر (۲۲۰ میلی لیتر) ، حاوی ۸ گرم پروتئین ،
۳۳۹ میلی گرم پتاسیم ، ۲۶۸ میلی گرم کلسیم و ۳۰ میلی گرم منیزیم می باشد . مصرف لبنیات برای سلامت انسان بسیار مفید بوده و از بروز بسیاری بیماری‏ ها
پیشگیری می کند .

زمانی که درباره ارزش غذایی شیر و فرآورده های لبنی صحبت می شود شاید اولین و مهمترین چیزی که به یاد می آوریم نقش لبنیات بر سلامت و رشد استخوان ،
حفظ تراکم استخوانی و جلوگیری از پوکی استخوان و شکستگی استخوان باشد در حالی که بررسی ها و مطالعات علمی روی دیگر محصولات لبنی که ممکن است شما را
شگفت زده سازد را نشان داده اند که به چند مورد آن اشاره می شود .

بررسی ها و مطالعات علمی نشان داده اند که مصرف لبنیات کم چرب بویژه شیر کم چرب به دلیل اینکه غنی از پتاسیم و منیزیم است در کاهش فشار خون بسیار
موثر می باشد . لذا به بیماران دچار فشار خون بالا توصیه می گردد در طول روز ۲ تا ۳ واحد از گروه لبنیات کم چرب بخصوص شیر استفاده نمایند .

مصرف لبنیات کم چرب در کاهش وزن مفید می باشد . تحقیقاتی که بر روی افراد چاق انجام گرفته نشان داده است که کسانی که از رژیم های غذایی حاوی مقادیر فراوان لبنیات استفاده کرده اند کاهش وزن بیشتری را نسبت به افرادی که به همان میزان کالری دریافت کرده اند ولی لبنیات کمتری در رژیم غذایی داشته اند ، تجربه کرده اند .

مصرف مناسب لبنیات به عنوان بخشی از الگوی غذایی سالم بویژه جهت کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ توصیه می شود . مطالعات علمی نشان داده اند که دریافت بالاتر محصولات لبنی در دوران نوجوانی خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در بزرگسالی را کاهش می دهد . همچنین مصرف لبنیات کم چرب در بزرگسالان نیز می تواند خطر ابتلا به دیابت
نوع ۲ را در آنها کاهش دهد .

مصرف مناسب شیر و سایر فرآورده های شیری خطر ابتلا به سرطانها  بخصوص سرطانهای روده بزرگ را کاهش می دهند .

بنابراین پیشنهاد می شود با مصرف روزانه ۳ ـ ۲ لیوان شیر یا ماست کم چرب علاوه بر افزایش رشد و تضمین سلامت استخوان ، از ابتلا به پوکی استخوان ، سرطان روده بزرگ ، دیابت نوع ۲ ، پرفشاری خون و چاقی پیشگیری کنید .