فواید ماست برای سلامتی

فواید ماست برای سلامتی

فواید ماست و دیگر فرآورده‌ های لبنی به دلیل مزایای هیجان‌انگیزشان مورد تحقیق قرار گرفته و هنوز این تحقیق‌ ها ادامه دارد . در طول صد سال گذشته و در طی پیشرفت
علم و روش‌ های تولید این محصولات اطلاعات گسترده‌ای در این باره به دست آمده است
.

محصولات لبنی مانند ماست ، خامه ، خامه ترش ، کره ، شیر بدون لاکتوز و کفیر هزاران سال است که در خاورمیانه در حال استفاده است . محبوبیت آن به طور قابل توجهی
در ۶۰ سال گذشته در جوامع غرب بیشتر شده است . محققان یک گزارش کامل از پیشرفت ‌های علم و فناوری به خصوص در تولید این ماده ، که منجر به محصولاتی شده است که امروز از آن لذت می‌بریم ارائه داده‌اند
.

مصرف ماست از سال ۱۹۶۰ شروع به گسترش کرد . ماست یک محصول به دست آمده بر اثر تخمیر شیر است که دارای دو باکتری اسید لاکتیک است و با افزایش اسیدیته
شیر را به یک ژل نرم تبدیل می‌کند برای بهبود بافت و طعم ، انواع مختلفی از مواد ممکن است به ماست افزوده شود
.

پروبیوتیک‌ها و مزایای سلامتی ماست

مزایای سلامتی متعدد مرتبط با ماست شامل موارد زیر است :

بهبود عملکرد دستگاه گوارش و افزایش ایمنی

مقادیر بالای ویتامین A و ویتامین D در مقایسه با شیر

مناسب بودن افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز به دلیل کاهش مقدار لاکتوز ناشی از تخمیر

کاهش کلسترول سرم

کاهش خطر ابتلا به چاقی و سندرم متابولیک

کاهش احتمال خطر ابتلا به برخی از سرطان‌ ها  ( کولون روده و مثانه )

کاهش فشار خون در بیماران سالمند مبتلا به پرفشاری خون

پروبیوتیک ‌ها اغلب به ماست اضافه می‌شوند و این باعث افزایش مزایای سلامتی می‌شود اثرات پروبیوتیک بر محصولات لبنی بر روی میکروب‌ های که ساکن روده و تاثیر بالقوه
بر سلامتی است ، احتمالا تمرکز اصلی پژوهش‌ های آینده است به عنوان مثال ، یافته های اولیه نشان می‌دهد که ترکیب میکروارگانیسم‌ ها در ماست برای تغییر میکروبیوم روده ممکن است به غلبه بر افسردگی و اختلالات رفتاری کمک کند
.