یکی از مهمترین دغدغههای خانمهای خانه در ماه مبارک رمضان تهیه بهترین غذاها برای وعده سحری و افطار است . غذاهایی که پرخاصیت باشند ، راحت هضم شوند ، خوردنشان باعث سنگینی و سوء هاضمه نشود و البته انواع ویتامینها و مواد معدنی را نیز به بدن اعضای خانواده برسانند . درباره توصیههای تغذیهای در ماه مبارک رمضان و اینکه وعده افطار یا سحر یا حتی شام باید چطور برنامهریزی شود زیاد خوانده و شنیدهایم و میدانیم باید طوری برنامهریزی کنیم که در فاصله کوتاه میان افطار امشب و سحری روز بعد مایعات کافی به بدنمان برسد . اما این بار میخواهیم از زاویهای دیگر به اصول تغذیهای در این ماه نگاهی بیندازیم .
پروبیوتیکها چند سالی است که وارد بازار و به طبع آن وارد زندگی ما شدهاند تا با مخلوط میکروارگانسیمهای مفیدی که دارند ، هم اثرات مثبتی روی فلور میکروبی دستگاه گوارشمان بگذارند و باعث رشد باکتریهای مفید در رودهها شوند و هم به کاهش کلسترول خون و ساخت ویتامینهایی مانند ویتامین K کمک کنند ۳٫ همچنین نباید از خواص ضدسرطانی این محصولات غافل شد . محصولات لبنی پروبیوتیک سیستم ایمنی را تقویت میکنند و مانع از رشد میکروارگانیسمهای بیماریزا در بدن میشوند . استفاده از ماست پروبیوتیک در ماه مبارک رمضان هم در وعده شام و هم در وعده ناهار میتواند پروتئین مورد نیاز شما را تامین کند . همچنین اگر به لاکتوز یا قند شیر حساسیت دارید و نمیتوانید آن را هضم کنید و به همین خاطر بعد از خوردن شیر دچار نفخ و دلپیچه و… میشوید ، پروبیوتیکها بهترین انتخاب برای شماست .
شیر میتواند بخشی از نیاز شما به مایعات را در روز جبران کرده و مانع از دهیدراتاسیون یا کمآبی بدن شود . از آنجا که ماست به رفع سوءهاضمه و مشکلات گوارشی کمک میکند ، انتخابی ایدهآل برای وعده افطار است . البته یادتان باشد اگر محصولات پروبیوتیک حرارت ببینند یا در فرایند پخت به غذا اضافه شوند ، دیگر خاصیت پروبیوتیکی خود را از دست میدهند و میکروبهای مفید موجود در آنها از بین میروند ، اما معنایش این نیست که شیر یا ماست پروبیوتیک حرارت دیده مضر است . توصیه آخر اینکه این محصولات را به مقدار کم و برای مصرف روزانه یا هفتگی خریداری کنید و از نگهداشتن زیاد آنها در یخچال خودداری کنید تا خواص خود را به بهترین شکل ممکن حفظ کنند .