لزوم استفاده از تمام گروه های غذایی در ماه رمضان

لزوم استفاده از تمام گروه های غذایی در ماه رمضان

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت : ماه مبارک رمضان ، ماه نیایش با خداست . بهتر است با استفاده از اصول تغذیه‌ ای مناسب احساس ضعف ناشی از نخوردن غذا را در خود از بین ببریم تا بتوانیم به خوبی عبادت کنیم .

به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، دکتر زهرا اباصلتی با اشاره به اینکه استفاده از تمامی گروه‌ های تغذیه ‌ای و غذا های متنوع نخستین و مهم‌ ترین عامل
در رژیم غذایی صحیح به شمار می‌رود ، اظهار داشت : مصرف مواد غذایی گوناگون ، دارای مواد مغذی مختلفی است که هر کدام از آن ‌ها برای سلامتی بدن لازم هستند .

اباصلتی با اشاره به اینکه در ماه مبارک رمضان مصرف کربوهیدرات‌ ها و غذا های پرفیبر ، شامل میوه ‌ها ، سبزیجات ، حبوبات و تمامی غلات باید در رژیم غذایی قرار گیرد ،
ادامه داد : این گروه مغذی بوده و باعث احساس سیری می‌شوند ، نسبتا کم کالری هستند ، ۳۰-۲۰ گرم فیبر مورد نیاز در روز را تامین می‌کنند ، به آرامی هضم می‌شوند ،
بنابراین اثر کمتری روی انسولین و قند خون دارند ، همچنین دارای ویتامین‌ ها و عناصر معدنی مفید همچون ویتامین
c ویتامین ‌های گروه B و آهن است .

وی گفت : در رژیم غذایی ماه مبارک رمضان مصرف انواع سبزیجات و میوه‌ های سبز ، زرد و نارنجی همچون کلم بروکلی ، هویج لیمو گنجانده شود زیرا این گروه دارای
آنتی اکسیدان است که برای حفاظت از بدن در برابر سرطان و بیماری ‌های دیگر بسیار مهم بوده و بهتر است روزانه چهار یا پنج عدد میوه و سبزی فراوانی مصرف شود .

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه در ماه مبارک رمضان مصرف شکر و کربو هیدرات‌ های تصفیه شده نظیر ، نان سفید
و همینطور میان وعده ‌های شور چرب و تند در رژیم غذایی کاهش پیدا کند ، گفت : بسیاری از غذا های شیرین ، چربی زیادی هم دارند ، بنابراین کالری زیادی به بدن فرد می‌رسانند و فرد میل کمتری به غذا های مفید پیدا می‌کند
     

دکتر اباصلتی افزود : در این ماه چربی‌ های حیوانی را مصرف نکنید ، زیرا دارای چربی اشباع است که باعث افزایش مقدار کلسترول خون می‌گردند و مضرات فوق‌ العاده زیادی
برای سلامتی دارند و به جای آن گوشت بدون چربی ، مرغ بدون پوست و لبنیات کم ‌چرب یا بدون چربی را مصرف کنید .

وی گفت : تنوع را در رژیم غذایی رعایت کنید و سعی نکنید احتیاجات غذایی خود را با خوردن یک نوع غذا تامین کنید ، زیرا ممکن است فرد به ماده مغذی‌ ای احتیاج داشته باشد که در آن غذا موجود نباشد ، بنابراین با مصرف انواع غذا ها می‌توان مطمئن بود که تمام نیاز های تغذیه ‌ای بدن تامین شده است .

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد : در ماه مبارک رمضان به مقدار کافی کلسیم مصرف کنید ، کلسیم برای استحکام
استخوان‌ ها و دندان‌ ها بسیار مهم است و کلسیم را از منابع کم‌ چرب نظیر شیر کم چرب یا ماست کم‌ چرب فراهم کنید .

اباصلتی افزود : در ماه مبارک رمضان وزن خود را ثابت نگه دارید ، ورزش کردن و اصولا فعال بودن را در زندگی روزمره خود فراموش نکنید ، شما می‌توانید ورزش‌ های کششی
انجام دهید یا به پیاده‌روی بروید .

وی با اشاره به اینکه در ماه رمضان ، مصرف چای و قهوه را محدود شود ، زیرا این مواد باعث افزایش ادرار و از دست دادن آب بدن می‌شوند ، اظهار داشت : بهتر است مانند
سایر اوقات ، سه وعده غذایی شامل سحری ، افطار و شام داشته باشید
.

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد : برای رفع یبوست و بوی بد دهان ، بهتر است میوه و سبزی را در سه وعده غذایی خود منظور کنید ، بهتر است بعد از خوردن سحری ، یک یا دو عدد میوه و مقداری سبزی مصرف کنید و بقیه میوه و سبزی را در زمان شام مصرف کنید . 

اباصلتی اظهار کرد : در افطار از غذا های حجیم استفاده نکنید ، بلکه بدن خود را آرام آرام برای شام آماده کنید ، در غیر این صورت شما دچار انواع بیماری های گوارشی
از قبیل سوزش معده و نفخ می‌‌شوید .

وی با بیان اینکه در ماه مبارک رمضان مصرف آب را فراموش نکنید ، اضافه کرد : آب در حدود دو سوم وزن بدن را تشکیل می دهد و باعث سرحالی و سر زندگی می‌شود ،
همچنین برای رساندن مواد غذایی به اندام ‌های بدن لازم است لذا توصیه می‌شود که بعد از افطار آب بنوشید .

وی اظهار کرد : آب بهتر است ، ولرم باشد تا مواد سمی را از راه ادرار و تنفس از بدن خارج کند و همچنین جلوی ورود باکتری‌ های مضر به بدن را بگیرد .