مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت : ماه مبارک رمضان ، ماه نیایش با خداست . بهتر است با استفاده از اصول تغذیه ای مناسب احساس ضعف ناشی از نخوردن غذا را در خود از بین ببریم تا بتوانیم به خوبی عبادت کنیم .
به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، دکتر زهرا اباصلتی با اشاره به اینکه استفاده از تمامی گروه های تغذیه ای و غذا های متنوع نخستین و مهم ترین عامل
در رژیم غذایی صحیح به شمار میرود ، اظهار داشت : مصرف مواد غذایی گوناگون ، دارای مواد مغذی مختلفی است که هر کدام از آن ها برای سلامتی بدن لازم هستند .
اباصلتی با اشاره به اینکه در ماه مبارک رمضان مصرف کربوهیدرات ها و غذا های پرفیبر ، شامل میوه ها ، سبزیجات ، حبوبات و تمامی غلات باید در رژیم غذایی قرار گیرد ،
ادامه داد : این گروه مغذی بوده و باعث احساس سیری میشوند ، نسبتا کم کالری هستند ، ۳۰-۲۰ گرم فیبر مورد نیاز در روز را تامین میکنند ، به آرامی هضم میشوند ،
بنابراین اثر کمتری روی انسولین و قند خون دارند ، همچنین دارای ویتامین ها و عناصر معدنی مفید همچون ویتامین c ویتامین های گروه B و آهن است .
وی گفت : در رژیم غذایی ماه مبارک رمضان مصرف انواع سبزیجات و میوه های سبز ، زرد و نارنجی همچون کلم بروکلی ، هویج لیمو گنجانده شود زیرا این گروه دارای
آنتی اکسیدان است که برای حفاظت از بدن در برابر سرطان و بیماری های دیگر بسیار مهم بوده و بهتر است روزانه چهار یا پنج عدد میوه و سبزی فراوانی مصرف شود .
مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه در ماه مبارک رمضان مصرف شکر و کربو هیدرات های تصفیه شده نظیر ، نان سفید
و همینطور میان وعده های شور چرب و تند در رژیم غذایی کاهش پیدا کند ، گفت : بسیاری از غذا های شیرین ، چربی زیادی هم دارند ، بنابراین کالری زیادی به بدن فرد میرسانند و فرد میل کمتری به غذا های مفید پیدا میکند
دکتر اباصلتی افزود : در این ماه چربی های حیوانی را مصرف نکنید ، زیرا دارای چربی اشباع است که باعث افزایش مقدار کلسترول خون میگردند و مضرات فوق العاده زیادی
برای سلامتی دارند و به جای آن گوشت بدون چربی ، مرغ بدون پوست و لبنیات کم چرب یا بدون چربی را مصرف کنید .
وی گفت : تنوع را در رژیم غذایی رعایت کنید و سعی نکنید احتیاجات غذایی خود را با خوردن یک نوع غذا تامین کنید ، زیرا ممکن است فرد به ماده مغذی ای احتیاج داشته باشد که در آن غذا موجود نباشد ، بنابراین با مصرف انواع غذا ها میتوان مطمئن بود که تمام نیاز های تغذیه ای بدن تامین شده است .
مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد : در ماه مبارک رمضان به مقدار کافی کلسیم مصرف کنید ، کلسیم برای استحکام
استخوان ها و دندان ها بسیار مهم است و کلسیم را از منابع کم چرب نظیر شیر کم چرب یا ماست کم چرب فراهم کنید .
اباصلتی افزود : در ماه مبارک رمضان وزن خود را ثابت نگه دارید ، ورزش کردن و اصولا فعال بودن را در زندگی روزمره خود فراموش نکنید ، شما میتوانید ورزش های کششی
انجام دهید یا به پیادهروی بروید .
وی با اشاره به اینکه در ماه رمضان ، مصرف چای و قهوه را محدود شود ، زیرا این مواد باعث افزایش ادرار و از دست دادن آب بدن میشوند ، اظهار داشت : بهتر است مانند
سایر اوقات ، سه وعده غذایی شامل سحری ، افطار و شام داشته باشید.
مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد : برای رفع یبوست و بوی بد دهان ، بهتر است میوه و سبزی را در سه وعده غذایی خود منظور کنید ، بهتر است بعد از خوردن سحری ، یک یا دو عدد میوه و مقداری سبزی مصرف کنید و بقیه میوه و سبزی را در زمان شام مصرف کنید .
اباصلتی اظهار کرد : در افطار از غذا های حجیم استفاده نکنید ، بلکه بدن خود را آرام آرام برای شام آماده کنید ، در غیر این صورت شما دچار انواع بیماری های گوارشی
از قبیل سوزش معده و نفخ میشوید .
وی با بیان اینکه در ماه مبارک رمضان مصرف آب را فراموش نکنید ، اضافه کرد : آب در حدود دو سوم وزن بدن را تشکیل می دهد و باعث سرحالی و سر زندگی میشود ،
همچنین برای رساندن مواد غذایی به اندام های بدن لازم است لذا توصیه میشود که بعد از افطار آب بنوشید .
وی اظهار کرد : آب بهتر است ، ولرم باشد تا مواد سمی را از راه ادرار و تنفس از بدن خارج کند و همچنین جلوی ورود باکتری های مضر به بدن را بگیرد .