معرفی الگوی غذایی مناسب در مصرف لبنیات :با مصرف لبنیات شانس ابتلا به آرتروز را کاهش دهید

معرفی الگوی غذایی مناسب در مصرف لبنیات :با مصرف لبنیات شانس ابتلا به آرتروز را کاهش دهید

🔹یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به سرانه پایین مصرف شیر تاکید کرد: با توجه به الگوی غذایی فعلی مصرف روزانه ۱۰۰۰ میلی‌گرم شیر یا ماست، توصیه می‌شود.

🔸به گزارش روابط عمومی شرکت صنایع شیر ایران (پگاه)، تیرنگ نیستانی در گفت و گو با گفت: بیماری آرتروز (سائیدگی و درد مفاصل) در غالب مواقع ناشی از تحمیل وزن و عدم حمایت ماهیچه‌ها از مفصل است و عادت نشستن و برخاستن نیز در آن تاثیرگذار است.

🔹وی افزود: مطالعات متعددی نشان داده شده که دریافت منابع کلسیم به‌ویژه لبنیات همراه با غذا ارتباط معکوس با افزایش وزن دارد و افرادی که دریافت کلسیم آن‌ها پایین است شانس ابتلا به پروزنی در آن‌ها زیاد و در نتیجه شانس ابتلا به آرتروز در این افراد بالاست بنابراین مصرف کلسیم موجب بروز آرتروز در افراد نمی‌شود و با مصرف لبنیات از طریق کنترل وزن می‌توان شانس ابتلا به آرتروز را کاهش داد.

🔸نیستانی گفت: با توجه به اینکه سرانه مصرف شیر و لبنیات در کشور ما پایین است نباید نگران مصرف زیاد آن و بروز آرتروز یا بروز بیماری آرتریو اسکلروزیز که ناشی از رسوب کلسیم مازاد در دیواره عروق کرونر قلب است، باشیم و باید گفت در سال‌های ۷۹ تا ۸۱ سرانه مصرف شیر ۱۴۰ گرم یعنی نصف لیوان شیر بوده است بنابراین با توجه به اینکه مصرف شیر و لبنیات در میان مردم بسیار پایین است نباید با رسانه ای کردن موضوعات اینچنینی مردم را از مصرف شیر و لبنیات ترساند.

🔹وی تصریح کرد: مطالعات متعدد نشان داده است برای مصرف کلسیم حد آستانه‌ای داریم وافراد عادی می‌توانند تا روزی ۲ گرم مصرف کلسیم داشته باشند و در صورت مصرف ۲ تا ۳ لیوان شیر معمولا مشکلی از نظر کلسیمی برای افراد بوجود نمی آید و با توجه به الگوی غذایی فعلی مصرف روزانه ۱۰۰۰ میلی گرم شیر یا ماست توصیه می‌شود.

🔸نیستانی یادآوری می‌کند: مواد غذایی مناسب حاوی کلسیم که می‌تواند نیاز بدن را به‌خوبی برآورده کند، تقریبا به گروه لبنیات خلاصه می‌شود. البته کلسیم در مواد غذایی دیگری مانند ماهی ساردین هم به مقدار فراوان وجود دارد و همین ممکن است افراد را دچار تردید کند. به این معنی که خیلی‌ها مصرف لبنیات را به دلایل مختلف کنار می‌گذارند و برای دریافت کلسیم مورد نیاز بدن از مواد غذایی دیگری کمک می‌گیرند.