نقش مهم ویتامین D در متابولیسم بدن

نقش مهم ویتامین D در متابولیسم بدن

سلامت نیوز : کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز ، گفت : دریافت مقدار کافی از ویتامین D برای رشد طبیعی و توسعه استخوان ها و دندان
و همچنین بهبود مقاومت در برابر بیماری های خاص مهم است .

به گزارش سلامت نیوز ، « دنیا فیروزی » کمبود ویتامین D را یک اپیدمی جهانی معرفی کرد که در ایران نیز به طور چشمگیری رو به افزایش است ؛ به طوری که
حتی گروه سنی جوان نیز به آن مبتلا هستند .

او با تاکید بر اهمیت گنجاندن غذاهای سرشار از ویتامین D در رژیم غذایی به دلیل تغییرات سبک زندگی ، افزود : حتی کسانی که زمان زیادی را در محیط بیرون هستند
نیز به دلیل داشتن پوشش و استفاده از ضد آفتاب ، دچار کمبود این ماده مغذی هستند ، بنابراین با توجه به کمبود این ویتامین ، حفظ یک رژیم غذایی هدفمند
سرشار از غذاهای غنی با ویتامین
D بسیار دارای اهمیت است .

این کارشناس ارشد تغذیه ، روغن کبد ماهی ، ماهی های روغنی ، ماهی کوچک ( خاویار ) ، لبنیات ، جگر گاو و تخم مرغ را شش غذای سرشار از ویتامین D معرفی کرد
و گفت : یک قاشق چایخوری روغن کبد ماهی ، منبع بسیار غنی از ویتامین
D ، یک عامل ضدالتهابی قوی و دارای خواص سلامتی بر سیستم قلبی و عروقی ، هورمونی ، ایمنی ،
تولید مثل و عصبی است .

« فیروزی » همچنین ماهی های چرب مانند ماهی تن ، ماهی قزل آلا و ماهی خال مخالی را سرشار از ویتامین D معرفی کرد .

او در مورد ماهی خاویار نیز به عنوان دیگر منبع غذایی سرشار از ویتامین D ، ادامه داد : این ماده غذایی دارای امگا ۳ ویتامین های A ، B ۱۲ ، ، B ۶ ، آهن ،
منیزیم و سلنیوم است که موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی ، گردش خون و ایمنی بدن می شود .

این کارشناس ارشد تغذیه اضافه کرد : جگر گوساله نه تنها یک منبع بسیار خوب از ویتامین D است ، بلکه یک ارگان ذخیره سازی برای بسیاری از مواد مغذی مهم از قبیل
ویتامین های 
A ،  D ، E K ، B۱۲ و اسید فولیک و مواد معدنی مانند مس و آهن محسوب می شود و خوب است بدانیم یک تخم مرغ بزرگ نیز دارای حدود ۴۴ واحد
ویتامین
D است .

 

اهمیت حفظ ویتامین D موجود در غذاها

« فیروزی » گفت : ویتامین D یک ماده غذایی بسیار پایدار در مواد غذایی است که با بسیاری از تکنیک های پخت و پز با حرارت کم آسیب نمی بیند ، اما مواد غذایی پخته شده
در روغن مقداری از محتوای ویتامین
D خود را از دست می دهند ؛ به عنوان مثال سرخ کردن تخم مرغ ، حدود ۲۰ درصد از محتوای ویتامین D را در مقایسه با سایر روش ها
که حدود ۱۰ درصد برآورد شده است ، کاهش می دهد .

این کارشناس ارشد تغذیه بهترین راه برای حفظ محتوای ویتامین D هرگونه مواد غذایی را پرهیز از پخت و پز با حرارت بالا و زمان پخت طولانی عنوان کرد و یادآور شد :
ویتامین
D برای حفظ سلامت روانی و عملکرد مناسب بدن حیاتی است و لازم است برای اطمینان از وجود مقدار مناسب از این ویتامین در رژیم غذایی روزانه ،
یک تلاش آگاهانه داشته باشیم .