سلامت نیوز : نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد نوشابه های قندی ، اصلیترین عامل بروز چاقی و پوسیدگی دندان در افراد بزرگسال است . نوشابه علاوه بر دارا بودن
میزان زیادی قند ، به دلیل داشتن اسید موجب فرسایش دندان می شود .
به گزارش سلامت نیوز به نقل از سیناپرس ، مطالعات متعددی تاکنون نشان داده است که مصرف نوشابه های قندی برای سلامتی انسان مضر هستند اما نتایج یک
پژوهش جدید نشان میدهد نوشابه های قندی که متأسفانه مصرف آن در بین افراد مختلف در سراسر جهان بسیار رواج دارد ؛ اصلی ترین عامل بروز چاقی و پوسیدگی دندان
در افراد بزرگسال است .
چندین محقق و دانشمند از کینگ کالج لندن در مطالعات اخیر خود دریافتند که اضافهوزن و چاقی بدون شک همواره با مشکل پوسیدگی دندان همراه است . از سوی دیگر پژوهشگران دریافتند که افزایش مصرف نوشابه های شیرین ممکن است دلیل اصلی فرسایش مینای دندان و عاج در بیماران دارای چاقی باشد .
مصرف نوشابه میتواند ساختار دندان را بهتدریج از بین ببرد . سایش شدید دندان ها باعث کاهش کیفیت زندگی شده و میتواند منجر به مشکلاتی شود که
نیازمند درمان و روش های پیچیده و پرهزینه باشد . پژوهشگران توصیه میکنند از مصرف نوشابه های قندی حتی به میزان اندک اجتناب کنید .
تجزیه و تحلیل اطلاعات و داده های مطالعات مرکز ملی بهداشت و انجام آزمایش و بررسی نحوه تغذیه مشارکتکنندگان در این مطالعه طی سالهای ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴ میلادی
در ایالاتمتحده آمریکا نشان میدهد نوشابه چه تأثیری بر سلامت افراد دارد .
این تیم تحقیقاتی اقدام به تجزیه و تحلیل اطلاعات بالینی و نظرسنجی از ۳۵۴۱ بیمار در ایالاتمتحده کرده است . نتایج این تحقیقات نشان دهنده شاخص توده بدنی
بیماران و میزان فرسودگی دندان و عوامل ایجادکننده آن ها است . بر این اساس از شرکتکنندگان خواستهشده بود تا جزئیات مصرف نوشیدنی های اسیدی دارای قند خود
را در طول ۲۴ ساعت شبانهروز ثبت کنند .
دکتر سائوریز اوتوله ( Saoirse O Toole ) سرپرست این تیم تحقیقاتی اعلام کرد : « خاصیت اسیدی موجود در برخی از نوشیدنی ها مانند نوشابه های گازدار
و آب میوه های اسیدی منجر به فرسودگی دندان ها میشود . »
سایش دندان بهعنوان سومین بیماری مهم دندانپزشکی رتبهبندی میشود . دو رتبه نخست این آمار به پوسیدگی و بیماری لثه تعلق دارد . باید در نظر داشت
که مصرف غذا ها و نوشیدنی های اسیدی عامل اصلی این امر است . از سوی دیگر بیماران چاق عوامل خطر دیگری از جمله افزایش احتمال بروز مشکلاتی چون رفلکس معده
( سوزش سر دل ) را دارند که در این مطالعه موردتوجه قرارگرفته شده است .
سرپرست این تیم تحقیقاتی در رابطه با موضوع فوق گفت : یافته های ما پیام مهمی برای بیماران چاق محسوب میشود که در رژیم غذایی روزانه خود از نوشیدنی های شیرین
و حاوی اسید و کالری بالا استفاده میکنند .
این نوشیدنی ها ممکن است به بدن و دندان آن ها آسیب برساند . یافته های ما همچنین یک پیام مهم برای دندان پزشکان دارد . آن ها باید در رابطه با رژیم غذایی بیماران
چاق و دارای اضافهوزن اطلاعات لازم را کسب کرده و ارتباط بین مصرف نوشیدنی های قندی و پوسیدگی دندان را مدنظر قرار دهند .
تحقیقات پیشین کینگ کالج لندن نشان داده است که ساییدگی دندان در ۳۰ درصد از افراد بزرگسال اروپایی وجود دارد . سایش دندان که براثر اسید موجود در نوشابه رخ میدهد موجب نابودی مینا و آسیبپذیری عاج دندان میشود .
در حقیقت مصرف نوشابه سبب میشود که لایه بیرونی مینای دندان به آرامی حل شود . این فرآیند میتواند منجر به تغییر در شکل یا ظاهر دندان ها شود و بهصورت حساسیت دندان ها در هنگام خوردن یا نوشیدن غذا ها و نوشیدنی های سرد احساس میشوند .
در بدترین حالت ، مصرف نوشابه میتواند ساختار دندان را بهتدریج از بین ببرد . سایش شدید دندانها باعث کاهش کیفیت زندگی شده و میتواند منجر به مشکلاتی شود
که نیازمند درمان و روش های پیچیده و پرهزینه باشد . پژوهشگران توصیه میکنند از مصرف نوشابههای قندی حتی به میزان اندک اجتناب کنید .