نکاتی درباره مواد غذایی دوران کرونا / لبنیات فله ای و سنتی نخورید

نکاتی درباره مواد غذایی دوران کرونا / لبنیات فله ای و سنتی نخورید

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، توصیه کرد تا حد امکان از خرید مواد غذایی باز و سنتی در زمان شیوع بیماری کرونا خودداری شود .

سید امیر مرتضویان متخصص علوم و صنایع غذایی، در خصوص وجود ویروس کرونا در مواد غذایی ، عنوان کرد : با توجه به اطلاعات موجود ، دمای سالم سازی مواد غذایی
برای حذف ویروس کرونای احتمالی موجود در آنها ، حداقل ۶۰ و ترجیحاً ۷۰ درجه سلسیوس در نظر گرفته می‌شود و ممکن است آلودگی احتمالی در این مواد در کمتر از این دما ،
از بین نرود .

وی تاکید کرد : مردم اکثر مواد غذایی صنعتی را با اطمینان خاطر می‌توانند مصرف کنند ، زیرا با ضریب بهداشتی بالا تهیه می‌شوند و ماده اولیه آنها اغلب سالم سازی بهداشتی می‌شود ، اما در خصوص محصولات غذایی غیر صنعتی ، هم در ماده اولیه تولید و هم پس از تولید ، احتمال آلودگی به ویروس کرونا وجود دارد .
وی در خصوص لبنیات پاستوریزه ، ادامه داد : شیر پاستوریزه در طول فرآیند تولید برای ۱۵ ثانیه در معرض دمای حداقل ۷۵ درجه سلسیوس قرار می‌گیرد که آلودگی احتمالی
را از بین می‌برد . میزان دما برای شیر استریلیزه نیز به مراتب بیشتر است ، بنابراین در مجموع تمامی لبنیات بسته بندی و صنعتی که از شیر پاستوریزه تهیه می‌شوند همچون
ماست ، پنیر ، خامه و بستنی را با اطمینان کامل مصرف کنید . البته بعد از خرید بسته بندی آنها نیاز به شست و شو با آب و مایع شوینده دارد .

مرتضویان ، فرآیندهای پخت و آماده سازی فرآورده‌های گوشتی همچون سوسیس را نیز قابل اطمینان خواند و افزود : دمای پخت این محصولات نیز بالای ۷۰ درجه سلسیوس است ، اما نکته قابل توجه در خصوص کالباس ، احتمال بروز آلودگی ثانویه هنگام باز کردن بسته بندی اولیه ، برش زدن و گذاشتن آن در بسته در مغازه یا مرکز خرید است . در خصوص سوسیس این نگرانی وجود ندارد چراکه هم به صورت بسته بندی اولیه از کارخانه به فروش می‌رسد ( و در کارخانه شرایط پخت اولیه را گذرانده است ) و هم مصرف کننده
طی پخت و پز خانگی ، مجدداً آن را در معرض گرمای کافی قرار می‌دهد . به طور کلی باید توجه داشت که متخصصان علوم تغذیه‌ای ، مصرف مستمر سوسیس و کالباس را
توصیه نمی‌کنند .

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، ویروس کرونا را قابل انتقال از حیوان به انسان اعلام کرد و گفت : به همین منظور توصیه می‌شود برای مصرف محصولاتی همچون تخم مرغ نکات بهداشتی را رعایت کنید . به این صورت که در صورت تمایل به آب پز کردن ، حتماً به مدت کافی در معرض گرما قرار دهید تا کاملاً پخته شود .
تخم مرغ نیمرو جای نگرانی ندارد چون گرمای کافی می بیند .

این متخصص علوم و صنایع غذایی احتمال آلودگی نان‌های کاملاً صنعتی را نیز نزدیک به صفر اعلام و تصریح کرد : نان‌های کاملاً صنعتی که همگی بسته بندی شده هستند ،
آلوده نیستند .

مرتضویان ، استفاده از نان سنتی را در صورت گرما دادن کافی ، پیش از استفاده ، بدون مشکل خواند و افزود : در این قبیل نان‌ها بعد از فرآیند پخت ، احتمال آلودگی از طریق محیط پخت و عرضه وجود دارد .
وی ، انتقال آلودگی از فرآورده‌های غیرصنعتی را محتمل دانست و گفت : در این دوران مردم بر خرید و مصرف آبمیوه‌های باز ، لبنیات غیر پاستوریزه سنتی همچون شیر ، پنیر ، خامه و بستنی اصرار نداشته باشند . همچنین اگر تصور می‌کنید با جوشاندن شیر سنتی ( به عنوان روشی مرسوم در منزل ) مشکل برطرف می‌شود ، بهتر است بدانید جوشاندن
شیر از نظر تغذیه‌ای و بهداشتی اصلاً کاری درست و اصولی نیست .

وی در خصوص مصرف آجیل نیز بیان کرد : مغزها مانند پسته ، بادام و تخمه ، حتی در انواع از پیش بسته بندی شده ، برای حصول اطمینان ، قبل از مصرف
با استفاده از مایکروویو یا تفت دادن ، گرما داده شوند .

به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، مصرف فرآورده‌های صنعتی پروبیوتیک ( همچون ماست و پنیر ) و مکمل‌های پروبیوتیک می‌تواند
برای بدن و تقویت سیستم ایمنی مفید
باشد .
مرتضویان ، در کنار محصولات پروبیوتیک یا فراسودمند ، مصرف ترکیبات بیواکتیو یا زیست فعال موجود در مواد غذایی طبیعی به ویژه میوه‌ها و سبزی‌های تازه
و همچنین ادویه‌هایی مانند زعفران ، زنجبیل ، دارچین و زردچوبه را نیز به منظور تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه کرد .