رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز با تاکید بر رعایت نکات تغذیه ای برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا ، مصرف ویتامین D را توصیه کرد و گفت : مطالعات اخیر نشان داده اند
که ویتامین D از ابتلا به عفونت های تنفسی به ویژه عفونت های ویروسی جلوگیری میکند .
به نقل از روابط عمومی مرکز بهداشت غرب اهواز مهرداد شریفی با بیان نکات مهم تغذیه ای برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا اظهار داشت : مصرف کافی مواد مغذی
تقویت کننده سیستم ایمنی باید در این روز ها مورد توجه قرار گیرد که شامل منابع پروتئینی است .
وی افزود : برای تقویت سیستم ایمنی و مقابله با عفونت های ویروسی توصیه میشود ، مصرف منابع غنی پروتئین همچون منابع پروتئین حیوانی
( گوشت قرمز ، ماکیان مانند مرغ ، غذا های دریایی مانند ماهی ) ؛ حبوبات مانند سویا ؛ اسید آمینه آرژنین شامل مغز ها ، حبوبات ، اسید چرب امگا ۳ ( ماهی ، روغن کانولا ، روغن کلزا ، گردو ) و تقویت سیستم ایمنی از طریق بهبود فعالیت افزایش فعالیت لنفوسیت های تی ( نوعی از گلبول های سفید خون ) مورد توجه قرار گیرد .
شریفی اضافه کرد : ویتامین A ، یکی از ویتامین های محلول در چربی است که کمبود آن زمینه را برای بروز عفونت فراهم میکند و یک ویتامین ضد التهاب است
که در بهبود عملکرد سیستم ایمنی و یکپارچگی مخاطی نقش دارد ، منابع غنی این ویتامین ، تخم مرغ ، میوه ها و سبزی های زرد رنگ است ؛ منابع غنی ویتامین دی
نیز ماهی های چرب ، لبنیات ، زرده تخم مرغ است .
وی ادامه داد : مصرف ویتامین E عملکرد آنتی اکسیدانی قوی داشته و با حفظ یکپارچگی غشای لنفو سیت های تی در تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با عوامل بیماریزا
کمک می کند ، منابع غنی این ویتامین مغز ها مانند بادام ، بادام زمینی ، فندق و روغن های گیاهی مانند روغن آفتابگردان ، ذرت و سویا هستند .
شریفی همچنین مصرف ویتامین B۶ را توصیه کرد و گفت : این ویتامین در تولید سلول های سفید خون از جمله لنفو سیت های تی نقش دارد و منابع غنی آن منابع
پروتئینی حیوانی ، سبزیجات نشاستهای مانند سیب زمینی و میوه ها است ، همچنین ویتامین B۱۲ که در پروتئین های حیوانی مانند گوشت قرمز ، ماهی ها ، ماکیان ،
لبنیات و تخم مرغ وجود دارد ، در تولید سلول های سفید خون نقش حیاتی دارد و از این طریق باعث تقویت سیستم ایمنی میشود .
وی افزود : ویتامین c موجب بهبود وضعیت فاگوسیتوز و در نهایت از بین بردن باکتری ها و ویروس ها میشود ، این ویتامین در میوه هایی مانند پرتقال ، لیمو ، کیوی ،
گریپ فروت و سبزی هایی مانند گل کلم و فلفل دلمهای وجود دارد .
شریفی با بیان اینکه مصرف روی و سلنیوم ، نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارند ، اظهار داشت : منابع غنی روی شامل غلات کامل ، لبنیات
و منابع پروتئینی حیوانی و منابع سلنیوم شامل پروتئین حیوانی ، موز ، لبنیات ، قارچ و برنج قهوهای است .
وی تاکید کرد : مصرف دوز های بالای ویتامین ها و مواد معدنی اثر محافظتی ثابت شده ای در پیشگیری از بیماری های عفونی ندارند و لذا مصرف منابع غذایی توصیه میشود .
این مقام مسئول تصریح کرد : هرچندتا کنون انتقال ویروس کرونا از طریق مواد غذایی گزارش نشده ولی بهتر است برخی موارد احتیاطی در زمینه بهداشت مواد غذایی
رعایت شود ، به طور نمونه منابع غذایی حیوانی حتما به صورت کاملا پخته مصرف شود ، از مصرف غذا های خام که امکان شستشوی کامل آن وجود ندارد ، اجتناب شود ،
مابین آماده سازی غذا دست خود کاملا شسته و از به اشتراک گذاشتن وسایل مورد استفاده در مصرف مواد غذایی مانند قاشق ، چنگال ، کارد و لیوان اجتناب شود .
به گفته وی از مصرف مواد غذایی که مستقیما با دست تماس پیدا میکنند ( فینگر فود ) پرهیز شود ، ضمنا لازم است از خوردن غذا های چرب و شور مانند انواع تنقلات شور ، انواع کنسرو ها و شورها ، انواع سوسیس و کالباس به دلیل تحریک سیستم ایمنی بدن تا حد امکان تا حد امکان خودداری شود .
وی در ادامه بر مصرف مایعات کافی تا حد امکان تاکید کرد و افزود : مایعات کافی و فراوان بنوشید زیرا هیدارته بودن به بدن برای دفع سموم و حفظ ایمنی مناسب کمک میکند .
شریفی اظهار داشت : که اگر چه برخی مواد غذایی گیاهی ( مانند سیر ) حاوی ترکیبات و فیتو کمیکال هایی هستند که میتوانند در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر باشند ،
ولی بزرگنمایی اثرات مفید آنها و مصرف بیرویه این مواد غذایی میتواند اثرات سوئی بر متابولیسم بدن داشته و نیز با اثرات سایر مواد غذایی و مکمل ها و دارو های تجویز شده احتمالی تداخل ایجاد کند .
وی همچنین گفت : بیماری ویروس کرونا دارای طیف خفیف تا شدید است که میتواند نشان هایی مانند سرماخوردگی ، تب ، سرفه ، تنگی نفس و سایر مشکلات تنفسی
را به همراه داشته باشد .
شریفی افزود : همه گروه های سنی میتوانند تحت تاثیر این ویروس قرار گیرند اما سالمندان ، مبتلایان به بیماری های قلبی عروقی ، پرفشاری خون ، دیابت و آسم و مشکلات تنفسی و کبدی ، بیماران کلیوی ، سرطان های تحت درمان ، بیمارانی که به هر دلیلی کورتون مصرف میکنند و مبتلایان به نقص سیستم ایمنی بیشتر در معرض
خطر ابتلا به ویروس هستند .
ویروس کرونا که رسما کووید – ۱۹ نام دارد ، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد تا کنون به بیش از یکصد کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی
را بر آن داشته است تا وضعیت فوق العاده اعلام کند .