سلامت نیوز : مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت به مناسبت هفته سلامت با اشاره به شعار هفته سلامت مبنی بر مراقبت های اولیه بهداشتی راهی به سوی
پوشش همگانی سلامت ، گفت : در نظام مراقبتهای بهداشتی ، توجه به اصلاح سبک تغذیه و مراقبتهای تغذیهای ، یکی از اجزای اصلی این مراقبتهاست .
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ، دکتر زهرا عبداللهی ضمن بیان این مطلب ، افزود : بعد از برنامه تحول سلامت ، برای ارائه خدمات و مراقبت های تغذیه ای دستور العمل و سیاست ها به نحوی تدوین و تعریف شد که همه اقشار جامعه در تمام مناطق کشور از خدمات و مراقبت های تغذیه ای به صورت رایگان بهره مند شوند .
دکتر عبداللهی با اشاره به حضور فعال کارشناسان تغذیه در مراکز جامع خدمات سلامت ، گفت : ارائه خدماتی مثل آموزش ، مشاوره های تغذیه ای ، تنظیم رژیم غذایی و ارائه برنامه غذایی مناسب برای بیماران مبتلا به دیابت ، فشار خون بالا و قلبی و عروقی به صورت رایگان از فعالیتهای این کارشناسان در مراکز جامع خدمات سلامت است .
وی در ادامه مهمترین علت مرگ و میر در کشور را ابتلا به بیماری های غیر واگیر بیان کرد و گفت : عدم رعایت الگوی غذایی و سبک زندگی مناسب ، مهمترین عامل ابتلا به
بیماری های دیابت ، سرطان و بیماری های قلبی و عروقی است و به همین علت از طریق نظام مراقبت های بهداشتی و با بکارگیری کارشناسان تغذیه و آموزشهای مناسب تغذیهای می توانیم از ابتلا به بیماریهای غیر واگیر پیشگیری کنیم .
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به مصرف زیاد قند و شکر ، چربی ، نمک و فست فود ، افزود : نوشیدنیهای شیرین مثل نوشابه ، سرخ کردن غذا و مصرف نمک و مصرف کم میوه ، سبزی و حبوبات و لبنیات عوامل خطر تغذیهای هستند .
عبداللهی افزود : در برنامه خودمراقبتی تغذیه ای ، بسته هایی تدوین و تهیه شده و تیم هایی وجود دارد که با استفاده از رسانههای جمعی ، صداوسیما ، کارکنان و کارشناسان تغذیه بهداشتی ، توصیه های تغذیه ای به اقشار جامعه داده می شود .
وی بر ضرورت کاهش مصرف نمک تاکید کرد و گفت : براساس توصیه سازمان جهانی بهداشت روزانه کمتر از ۵ گرم نمک باید مصرف شود و در ایران این میزان ، حدود ۱۰ گرم است و مصرف نمک یکی از عوامل مهم ابتلا به فشار خون بالا است که به دنبال افزایش فشار خون ، ابتلا به سکتههای قلبی و مغزی و برخی سرطانها مثل سرطان معده را
خواهیم داشت .