پروبیوتیک ها موجب مهار بیماری ها می شوند

پروبیوتیک ها موجب مهار بیماری ها می شوند

رئیس چهارمین همایش بین المللی پروبیوتیک و غذا های فراسودمند ، گفت : پروبیوتیک ها موجب مهار بیماری های مختلف می شوند .

وی خاطرنشان کرد : پروبیوتیک‌ ها از طریق جایگزینی یا مستقر شدن در بخشی از بدن میزبان ، تغییراتی ایجاد می‌کنند که باعث اعمال اثرات مفید همچون
مهار بیماری‌ های مختلف ، کنترل سرطان ، تعدیل سیستم ایمنی ، بر سلامتی میزبان می‌شوند . تحقیقات نشان می دهد پروبیوتیک ها از طریق مکانیزم‌ های مختلف تاثیرات
قابل‌ توجهی بر روی سلامت دارند .

تاج آبادی ابراهیمی ادامه داد : امروزه به خصوص در کشور های پیشرفته دامنه تحقیقات روی پروبیوتیک‌ ها بسیار متنوع شده و محصولات تجاری با ارزشی
با استفاده از پروبیوتیک‌ ها در بازار های جهانی معامله می‌شود . در ایران به علت تنوع بالای محصولات تخمیری سنتی جداسازی پروبیوتیک‌ ها از این محصولات
مثل پنیر های سنتی یا ترخینه بسیار مثمر ثمر بوده است .

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به این پرسش که تفاوت پروبیوتیک‌ ها با پری‌بیوتیک‌ ها چیست ، اظهار کرد : تفاوت پروبیوتیک‌ ها و پری‌بیوتیک‌ ها در این است که پروبیوتیک‌ ها گونه‌های باکتری غیربیماری زایی هستند که وارد بدن می‌شوند در حالی که پری‌بیوتیک‌ ها باعث تحریک و افزایش فلور روده‌ ای می‌شوند که از قبل در بدن
وجود دارد .

وی افزود : در حال حاضر فرآورده‌ های لبنی مثل شیر ، انواع پنیر ، دوغ ، ماست نوشیدنی ، ماست سفت و هم زده ، بستنی ، خامه ترش ، بهترین گزینه
برای افزودن پروبیوتیک هستند . امروزه تولید محصولات غذایی بر پایه غلات به خصوص در کشورهای اروپایی و آمریکایی گسترش روز افزونی داشته است .

تاج آبادی ابراهیمی با عنوان این مطلب که فرآورده‌ های غذایی پروبیوتیک بیش از ۶۰ درصد بازار فرآورده‌ های فراسودمند را به خود اختصاص داده‌اند ،
ادامه داد : بر اساس استاندارد سازمان بهداشت جهانی و سازمان غذا و داروی آمریکا ، تعداد پروبیوتیک‌ ها در ماده غذایی حامل آن ، در لحظه مصرف
حداقل باید
cfu/g ۱۰۷-۱۰۶ باشد .

رئیس چهارمین همایش بین المللی پروبیوتیک و غذا های فراسودمند ، گفت : پروبیوتیک‌ ها میکرو ارگانیسم‌ های زنده‌ای هستند که می‌توانند کیفیت حیات میزبان را
بهبود بخشند .

امروزه صنعت پروبیوتیک در دنیا با سرعت زیادی در حال پیشرفت است و محصولات تجاری مختلفی بر پایه پروبیوتیک تولید می‌شود . در ایران نیز به تازگی
استفاده از پروبیوتیک ها مورد توجه قرار گرفته است و شرکت های زیادی شروع به فعالیت در این زمینه کرده اند . سیاست تولید کنندگان داخلی بر این اصل استوار است
تا محصولاتی با کیفیت و در شان مصرف‌کنندگان ، عرضه نماید .