اسید های آلی تولید شده می توانند به عنوان یک منبع انرژی مورد استفاده سلولهای روده قرار گیرند . تولید ویتامین ها بخصوص ویتامینk و B از دیگر خصوصیات قابل توجه آنهاست . لاکتوباسیلوس ها و وبیفیدوباکترها در محصولی مانند ماست می توانند قابلیت هضم پروتیین و میزان دسترسی بیولوژیکی کلسیم ،آهن ، مس ، فسفر، روی و منگنز را افزایش دهند . از سوی دیگر،گزارش شده است پروبیوتیک ها می توانند میزان کلسترول سرم خون را کاهش دهند . جلوگیری از التهاب معدی ، روده ای حاد و انواع اسهال از دیگر فواید مصرف پروبیوتیک هاست. ثابت شده محصولات تخمیری شیر و باکتری های اسید لاکتیک موجود در آن بر سیستم ایمنی بدن تاثیر می گذارند و مقاومت بدن را در مقابل عفونت ، سرطان و حساسیت افزایش می دهند . پروبیوتیک ها می توانند عوارض سوء هضم لاکتوز را که یکی از مهمترین عوامل محدود کننده مصرف شیر است ، کاهش دهند . میزان آنزیم تجزیه کننده لاکتوز(قند شیر) در روده برخی افراد ناکافی است به همین علت نمی توانند لاکتوز را هضم و جذب کنند . این موضوع باعث می شود در این افراد پس از مصرف شیر ، نفخ ،گرفتگی عضلات شکم و اسهال بوجود آید . باکتری های پروبیوتیکی می توانند با تجزیه لاکتوز و تولید آنزیم تجزیه کننده آن ، از بروز این عوارض جلوگیری کنند . در حال حاضر فرآورده های پروبیوتیکی مختلفی در جهان تولید و عرضه می شوند . انواع نوشیدنیهای پروبیوتیک شیر، انواع پنیر، دوغ ، ماست نوشیدنی ،ماست سفت یا همزده ، بستنی ،خامه ترش ، شیر بدون چربی و نوشیدنی های به دست آمده از دوغ کره از جمله این محصولات هستند . ماست های پروبیوتیک علاوه بر تامین باکتری های زنده ، مواد مغذی با ارزشی هم چون کلسیم و پپتیدهای بیولوژیک در اختیار بدن قرار می دهند . کلیه فرآورده های لبنی پروبیوتیک از جمله ماست پروبیوتیک را بایستی تا هنگام مصرف ، سرد (کمتر از ۵ درجه سانتیگراد)نگه داشت تا هم میزان زنده ماندن باکتریهای مفید و هم اثرات پایدار این فرآورده ها را تضمین نمود . اثرات سودمند پروبیوتیک بر سلامتی : تقویت سیستم دفاعی و ایمنی بدن ساخت برخی ویتامین هاkو B و اسیدهای آمینه کاهش کلسترول خون بهبود عملکرد دستگاه گوارشی جلوگیری و کاهش عفونت های روده ای کاهش شیوع و تداوم اسهال اثر مثبت بر میکروفلور روده و مجاری ادراری بهبود هضم لاکتوز در روده |