پروتئین لاکتوفرین ( LF ) شیر و تاثیر آن در بالا بردن سیستم ایمنی بدن

پروتئین لاکتوفرین ( LF ) شیر و تاثیر آن در بالا بردن سیستم ایمنی بدن

چکیده امروزه افزایش دانش در خصوص رژیم های غذایی و سلامت ، منجر به توجه بیشتر محققان به ارتقا کیفی محصولات غذایی شده است .
طی دو دهه گذشته صنعت جهانی لبنیات نیز توجه  ویژه ای به سمت تولید محصولات با ارزش افزوده و تغییر مسیر از تولید رایج به سمت محصولات کیفی و اقتصادی
داشته است . از اینرو بخش قابل توجهی از درآمد در صنعت لبنیات ، از طریق پروتئین های ویژه به دست می آید . پروتئین های شیر قوام و ویژگی های حسی
محصولات لبنی مختلف را تقویت می کند .
در این میان لاکتوفرین بیشترین خاصیت ضد میکروبی را از خود نشان داده است . از این خاصیت لاکتوفرین در تولیدات غذایی ، بسته بندی و دارو استفاده می گردد .
اتصال لاکتوفرین به آهن منجر به کاهش رشد و توسعه برخی عوامل میکروبی از جمله
 Salmonella spp ،  Escherichia coli ، Bacillus stearothermophilus ، Shigella dysenteriae و Bacillus subtilis می شود . از سوی دیگر گزارش های علمی بر تاثیر لاکتوفرین بر برخی عوامل بیماری زای  ویروسی دلالت دارد . با توجه به معضل جهانی
بیماری کرونا ، لزوم بررسی همه جانبه اثرات مصرف لاکتوفرین بر عامل این بیماری به عنوان راهکاری موثر احساس می شود . تاثیرمثبت لاکتوفرین بر کنترل فعالیت
عوامل ویروسی مشابه با کرونا گزارش شده است . لذا به نظر می رسد مصرف این پروتئین لبنی بر کنترل فعالیت این عامل بیماری می تواند موثر باشد .

نویسندگان مقاله : مهناز خدایی ، وحید مفید ، عطیه حبیبی ، سپیده رسایی ، الهام مدیری ، کوروش اقبال طلب