پوکی استخوان در زنان بیشتر از مردان

پوکی استخوان در زنان بیشتر از مردان

به گزارش روابط عمومی شرکت شیر پاستوریزه پگاه تهران ،کارشناس اداره کنترل بیمای‌های عضلانی _ اسکلتی وزارت بهداشت، با تاکید بر نقش مصرف کلسیم در رژیم غذایی خانواده‌ها، گفت:مصرف ویتامین D، لبنیات و … به کاهش عوارض ناشی از پوکی استخوان کمک می‌کند.دکتر فاطمه حاج ولی‌زاده در گفت‌وگویی، با اشاره به اینکه بیماری پوکی استخوان به عوامل متعددی وابسته است، گفت: رنگ پوست، نژاد، سن، بیماری‌ زمینه‌ای، مصرف دارو، عوامل محیطی، وراثت، تغذیه و… از عوامل موثری است که خطر پوکی استخوان را بالا می‌برد. به طور مثال پوکی استخوان در سفید پوستان بیش‌ از سیاه پوستان و در زنان بیش‌از مردان شایع است.وی با اشاره به اینکه شایع‌ترین عارضه پوکی استخوان، شکستگی‌های استخوانی است، اظهار کرد: پس از ۵۰ سالگی از هر سه زن یک نفر دچار شکستگی ناشی از پوکی استخوان می‌شود که این آمار در مردان کمتر است تا جایی که از هر پنچ نفر، یک‌نفر دچار شکستگی ناشی از پوکی استخوان می‌شود.وی در ادامه به نقش تغذیه در جلوگیری از پوکی استخوان و عوارض احتمالی آن اشاره کرد و گفت: به طور معمول کسانی که در رژیم غذایی خود کلسیم کافی دریافت می‌کنند، کمتر در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار می‌گیرند. مصرف ویتامین D، لبنیات و … به کاهش عوارض ناشی از پوکی استخوان کمک می‌کند؛ علاوه‌ بر آن بازسازی بافت استخوانی و کلسیم داخل استخوان‌ها تا سن ۳۰ سالگی ادامه دارد و پس از آن در حد ثابتی مانده و یا با از دست دادن مواد معدنی استخوان‌ها کاهش می‌یابد؛ به همین دلیل کسانی‌ که در دوره نوجوانی تغذیه بدی داشتند یا رژیم‌های غذایی سختی را تجربه کرده‌اند، بیشتر در معرض پوکی استخوان قرار می‌گیرند.حاج‌ولی‌زاده نقش هورمون‌های جنسی بر استحکام استخوان‌ها را یادآور شد و گفت: عموما خانم‌هایی که دچار یائسگی‌های زودرس می‌شوند (کمتر از ۴۰ یا ۴۵ سال) یا مردانی‌ که سطح هورمون‌های جنسی کمی دارند بیش‌ از سایرین دچار پوکی استخوان می‌شوند.