چطور با رژیم غذایی جلوی عوارض خطرناک آلودگی هوا را بگیریم ؟

چطور با رژیم غذایی جلوی عوارض خطرناک آلودگی هوا را بگیریم ؟

سلامت نیوز : در این روز ها آلودگی هوای تهران و برخی کلانشهر‌ها باز هم از مرز ناسالم عبور کرد ؛ به حدی که تهران در روز جمعه ۸ آذرماه با شاخص آلودگی ۱۶۶
در جایگاه دومین شهر آلوده جهان قرار گرفت این معضل ، تهدیدی جدی و فوری برای سلامت و کیفیت زندگی شهروندان و اقتصاد کشور است .

به گزارش سلامت نیوز ، انجمن غذا و تغذیه حامی سلامت ایران از مردم تقاضا می‌کند در روز های اعلام شده در منزل بمانند و در صورت نیاز به خروج از خانه
از وسیله نقلیه شخصی استفاده نکنند .

نوع تغذیه می‌تواند تا حد زیادی از عوارض خطرناک آلاینده‌ های موجود در هوا بر بدن بکاهد . به همین جهت برای کاهش این عوارض نامطلوب ، توصیه‌ های زیر ارائه می‌گردد :

۱ – با بروز پدیده وارونگی دما ، در صبح اول وقت فصل‌ های سرد میزان آلودگی به حداکثر می‌رسد . با گرم شدن هوا در طول روز از وخامت اوضاع تا حدی کاسته می‌شود .
به همین دلیل توصیه می‌گردد در ساعات اولیه روز هایی که هوا وارونگی دارد ، حتما از ماسک استفاده کنید .

۲ – در روز هایی که آلودگی هوا به مرز هشدار دهنده‌ای می‌رسد ، همه افراد به ویژه گروه‌ های در معرض خطر ( کودکان ، سالمندان ،
مادران باردار و مبتلایان به بیماری‌ های قلبی و ریوی ) باید در خانه بمانند و در ها و پنجره‌ ها را بسته نگه دارند .

۳ – مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان‌ها به ویژه ویتامین‌های E و C بهترین دشمنان آلودگی هوا هستند . خوردن انواع ، کرفس ، اسفناج ، گوجه فرنگی ، لیمو شیرین ،
نارنج ، نارنگی و کاهو را نباید فراموش کرد . ویتامین
E را نیز می‌توان در جوانه گندم ، گردو ، بادام و سبزیجات با برگ‌های سبز پیدا کرد .

۴ – در روز‌های آلوده تا حد امکان شیر ، ماست و سایر لبنیات را مصرف شود . این مواد حاوی فسفر ، منیزیم و کلسیم هستند و به بدن در مبارزه با اثرات آلودگی هوا
کمک می‌کنند .

۵ – مصرف منظم ماهی‌ های روغنی نظیر ماهی آزاد و سالمون می‌تواند در تقویت و بهبود فعالیت دستگاه تنفسی مؤثر واقع شود . برخی از نوشیدنی‌ ها
مانند چای سبز و قهوه نیز به دلیل داشتن ترکیبات فلاونوییدی می‌توانند توان دفاعی بدن را در برابر عوامل اکسیدکننده بیشتر کنند .

۶ – در روز های آلوده سیستم ایمنی بدن تضعیف می شود و ممکن است بیشتر در معرض بیماریهای عفونی و سرما خوردگی قرار بگیرید بهتر است
از غذا های سرخ کردنی و فست‌فود ها که بر این سیستم اثر منفی می گذارد استفاده نشود و بیشتر غذاها به صورت بخارپز و یا آب‌پز باشند .

۷  – دانه های خوراکی مانند دانه بزرک و تخم کتان ،تخم آفتاب گردان به دلیل داشتن اسید چرب امگا ۳ نقش موثری در حفظ ایمنی سلولی دارند .

۸  – با توجه به کاهش مصرف روغن و افزایش مصرف غذاهای آب پز و یا بخار پز بهتر است در هر وعده کمی روغن زیتون به این غذا ها اضافه کنید .