گزارشی درباره اقدامات صنایع لبنی ایران در قبال کرونا ؛ همه راه‌ ها برای نفوذ کرونا در صنعت شیر بسته است

گزارشی درباره اقدامات صنایع لبنی ایران در قبال کرونا ؛ همه راه‌ ها برای نفوذ کرونا در صنعت شیر بسته است

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان ، این روز‌ ها همه مردم ایران اقدامات احتیاطی را برای مقابله با ابتلا به کرونا در دستور کار خود قرار داده اند ،
مردم مصرف مواد بسته بندی شده را ترجیح می‌دهند ، رفت و آمد‌ های خود را کاهش داده‌اند و پروتکل‌ های خاصی را در قبال هرچه به خانه وارد می‌شود را رعایت می‌کنند .

این موارد همه باعث شده تا عادت خرید مردم تغییر کند ، سئوالی که در گزارش پیش رو به دنبال آن هستیم این است که بدانیم در صنعت لبنیات ایران چه دستورالعمل‌ هایی برای مقابله با کرونا اجرایی می‌شود و مردم تا چه میزان می‌توانند به محصولات لبنی اطمینان داشته باشند .

بنا بر اظهارات مدیران کارخانه‌ هایی که مخاطب پرسش‌ های خبرنگار میزان قرار گرفته اند ، پروتکل‌ های بهداشتی صنعت شیر ایران به شکل سختگیرانه تری نسبت به قبل
در حال اجرا است و در عین حال شرکت‌ های لبنی در راستای مسئولیت‌ های اجتماعی خود آماده ارائه محصولات غنی شده برای افزایش سیستم دفاعی هموطنان هستند .

اگرچه نوشیدن مایعات و به ویژه شیر بنا بر اظهارات کارشناسان برای پیشگیری از ابتلا و درمان مبتلایان به کرونا ضروری است ، اما مدیران شرکت‌ های لبنی از اینکه آگاهی مردم
نسبت به این موضوع مهم کم است گلایه دارند و امیدوارند رسانه‌ ها که بخشی از بار آگاهی بخشی به جامعه برای شکست کرونا را بر عهده دارند ، در آگاه سازی مردم
نسبت به ضرورت استفاده از شیر و محصولات لبنی در دوره شیوع کرونا نقش پر رنگ‌تری ایفا کنند .

عرضه شیر غنی شده بدون افزایش قیمت

شهریار دبیریان ، مدیر تضمین کیفیت یکی از شرکت‌ های لبنی در گفتگو با خبرگزاری میزان درباره دستور العمل‌ های مورد اجرای این شرکت برای مقابله با کرونا اظهار کرد :
اگرچه بخشنامه‌ هایی به طور کلی از سوی وزارت بهداشت درباره رعایت نکات بهداشتی به شرکت‌ های مختلف ابلاغ شده ، اما دستورالعمل‌ های سختگیرانه‌ ای از سوی این شرکت در کلیه واحد‌ ها در حال اجرا است ، از جمله کلیه خودرو‌ های ورودی حتی در سطح تایر‌ ها ضد عفونی می‌شوند ، تردد‌ های اضافه در سطح کارخانه‌ ها و واحد‌ های تولیدی حذف شده و حتی سالن‌ های غذاخوری در واحد‌ هایی که پرسنل کمتری داشته اند تعطیل شدند ، در مبادی ورودی همه افراد با تب سنج ، چک می‌شوند و افرادی که دمای بدن بالایی داشته باشند اجازه ورود به محوطه‌ های اداری و تولیدی را ندارند .

دبیریان با اشاره به اینکه استفاده از ماسک و دستکش پیش از ماجرای کرونا هم در کلیه خطوط تولیدی اجباری بوده به این نکته اشاره کرد که استفاده از ماسک و دستکش
در بخش‌ های اداری نیز اجباری شده است و در بین خانواده‌ های کارکنان نیز اقلام بهداشتی اعم از ماسک ، دستکش و مواد ضدعفونی کننده توزیع شده است .

وی با اشاره به کمبود مواد ضدعفونی کننده و اقلام بهداشتی اظهار کرد : اگرچه طبیعتا در شرایط حاضر این مراکز درمانی هستند که در اولویت تامین اقلام بهداشتی
و ضدعفونی کننده‌ ها قرار دارند ، اما بعد از این مراکز باید واحد‌ های تولید مواد غذایی در اولویت توزیع و تامین قرار گیرند .

عضو هیئت مدیره انجمن مدیریت کیفیت ایران با اشاره به اینکه در برخی از استان‌ ها شیوع کرونا بیشتر از دیگر استان‌ ها بوده ، گفت : حتی در استان‌ هایی که شیوع کرونا بیشتر بوده واحد‌ های تولیدی ما در این استان‌ها با تمرکز جدی بر روی رعایت نکات بهداشتی ، از ورود کرونا به مصون مانده اند .

دبیریان با اشاره به مسئولیت‌ های اجتماعی بنگاه‌ های اقتصادی عنوان کرد : ما در راستای مسئولیت‌ های اجتماعی خود و با توجه به اینکه بنا بر نظر کارشناسان وجود ویتامین دی برای افزایش توان ایمنی و دفاعی بدن لازم است ، به واحد‌ های تولیدی خود اعلام کرده این که غنی سازی شیرپاستوریزه با ویتامین دی را در دستور کار خود قرار دهند ،
اما آن را با قیمت تمام شده شیر پاستوریزه غیر غنی شده برای هم وطنان عرضه نمایند .

پیش از ورود کرونا ، آماده بودیم

فرهاد پورمحمدخان ، مدیر بازاریابی یکی دیگر از شرکت‌ های لبنی نیز در گفتگو با خبرگزاری میزان درباره تاثیر کرونا بر فرآیند تولید محصولات لبنی و رفتار مشتری گفت :
ما از بهمن ماه و در هنگامی که شیوع کرونا در چین تثبیت شده بود ، اما هنوز به ایران وارد نشده بود ، برای مقابله با این ویروس آماده بودیم و کمیته مقابله با کرونا را در شرکت تشکیل دادیم و بر اساس توصیه‌ های این کمیته پیش از فراگیر شدن کرونا ، دست دادن در کلیه محیط‌ های اداری و تولیدی ما ممنوع شد ، علاوه بر این مدیران تامین ما در این کمیته ماموریت داشته و دارند که کلیه اقلام بهداشتی برای مقابله با این ویروس را در دسترس کلیه کارکنان بویژه خطوط تولید و حتی مراکز توزیع قرار دهند ، علاوه بر این پروتکل‌ های سختگیرانه از جمله ضد عفونی کردن کلیه خودرو‌ های ورودی و خروجی و نیز چک دمای بدن تمام افرادی که به محوطه‌های اداری و تولیدی وارد می‌شوند را به اجرا گذاشته ایم .

پورمحمدخان با اشاره به اینکه کلیه دستور العمل‌ های بهداشتی از جمله دستور العمل‌ های اعلامی وزارت بهداشت به طور دائم به کارکنان اطلاع رسانی می‌شود
عنوان کرد : خطوط تولید و ساختمان‌ های اداری علاوه بر استاندارد‌ های قبلی بهداشت توسط دستگاه‌های مه پاش ضد عفونی می‌شوند .

پورمحمدخان دیگر عامل موثر بر کاهش مصرف لبنیات را مرتبط با تغییر عادت خرید مردم دانست و گفت : به این دلیل که تردد مردم کاهش یافته و به اصطلاح مردم در قرنطینه خودخواسته قرار گرفته اند ، طبیعتا ترجیح آن‌ها استفاده از موادغذایی است که کمتر نیاز به حضور در فروشگاه داشته باش ، بر این اساس فروش محصولاتی مثل شیر پاستوریزه کاهش یافته ، اما محصولاتی مانند پنیر و ماست با افزایش فروش مواجه بوده اند .

بر اجرای پروتکل‌ های بهداشتی اجبار و اصرار داریم

بهنام نایب زاده ، قائم مقام یکی دیگر از شرکت‌های لبنی نیز در گفتگو با خبرگزاری میزان درباره اقدامات و دستورالعمل‌ هایی که در راستای مقابله با کرونا در خطوط صنعتی تولید لبنیات رعایت می‌شود ، ضمن اشاره به تشکیل جلسه‌ ای توسط مدیران بهداشت برای توجیه تولیدکنندگان محصولات غذایی ، گفت : نکته مهم در رابطه با پروتکل‌ های بهداشتی که برای مقابله با کرونا انجام می‌شود آن است که در صنعت لبنیات به طور عام و در این شرکت به طور خاص این دستور العمل‌ ها همیشه رعایت می‌شده است ، ضد عفونی کردن خطوط تولید ، استفاده از ماسک و دستکش برای کارکنان ، استفاده از مواد ضد عفونی ، جلوگیری از حضور کارکنانی که علائم بیماری دارند در خطوط تولید همیشه در صنعت لبنیات و کارخانه‌های تولیدکننده محصولات لبنی رعایت می‌شود و یک رویه عادی است ،

وی ادامه داد : شیوع کرونا دایره اعمال این دستورالعمل‌ ها را افزایش داده است ، به طور مثال همه افرادی که به محوطه اداری و یا تولیدی وارد می‌شوند قبل از ورود چک دمای بدن می‌شوند همچنین محیط‌ های اداری نیز به طور دائم ضد عفونی می‌شوند ، استفاده از ماسک و دستکش که پیشتر برای خطوط تولیدی اجباری بود برای محیط اداری نیز اجباری شده و سلامت کارکنان و علائم ظاهری آن‌ ها بطور دائم رصد می‌شود .

نایب زاده درباره اقدامات دیگری که برای مقابله با کرونا در دستور کار قرار گرفته گفت : آمادگی داریم که به محض اخذ مجوز‌ های لازم از سوی مسئولان غذا و داروی اراک که کارخانه ما در آنجا قرار دارد ، محصولات غنی شده با ویتامین دی که تاثیر مستقیم در افزایش توان دفاعی بدن انسان دارد را برای مصرف کنندگان عرضه کنیم .

وی با اشاره به کاهش مصرف محصولات لبنی و به خصوص شیر در دوره شیوع کرونا تاکید کرد : بنا بر اظهارات کارشناسان و نیز دستورالعمل‌ هایی که نهاد‌ های ذی صلاح بهداشت کشور منتشر کرده اند ، از جمله راهکار‌ های مقابله با این ویروس ، مصرف مایعات به خصوص شیر و نیز محصولات لبنی به طور کلی است ، با این حال این آگاهی در میان مردم کمتر وجود دارد و ضروری است رسانه‌ ها توجه بیشتری نسبت به آگاه سازی مردم ایفا نمایند .