محققان دریافتند مصرف حداقل دو وعده لبنیات در روز با کاهش ریسک ابتلا به دیابت و فشار خون بالا مرتبط است .
به گزارش خبرنگار مهر ، مصرف بیشتر محصولات لبنی با کاهش ریسک دیابت ، فشار خون بالا و سندروم متابولیک مرتبط است .
شرکت کنندگان این مطالعه در رده سنی ۳۵ تا ۷۰ سال از ۲۱ کشور جهان بودند : آرژانتین ، بنگلادش ، برزیل ، کانادا ، شیلی ، چین ، کلمبیا ، هند ، ایران ، مالزی ، فلسطین ، پاکستان ، فیلیپین ، لهستان ، آفریقای جنوبی ، عربستان ، سوئد ، تانزانیا ، ترکیه ، امارات و زیمباوه .
مصرف معمول لبنیات در طول ۱۲ ماه قبل از طریق پرسشنامه ای از شرکت کنندگان ارزیابی شد . محصولات لبنی شامل شیر ، ماست ، دوغ ، پنیر
و غذا های تهیه شده از محصولات لبنی بود و در قالب پرچرب تا کم چرب ( ۱ تا ۲ درصد ) طبقه بندی شدند .
کره و خامه به طور جدا گانه ارزیابی شدند چراکه در برخی کشور ها این مواد خوراکی به طور متداول مصرف نمیشوند .
اطلاعات مربوط به سابقه مصرف دارویی شخص ، مصرف دارو های تجویزی ، میزان تحصیلات ، سیگار کشیدن ، اندازه دورکمر ، میزان وزن و قد ، فشار خون و میزان گلوکز خون
در حال ناشتا هم جمع آوری شد .
محققان مشاهده کردند مصرف لبنیات پر چرب و نه لبنیات کم چرب ، یا شیوع کمتر اکثر مؤلفه های سندروم متابولیک مرتبط بود .
به گفته محققان ، حداقل دو وعده مصرف لبنیات در روز با کاهش ۲۴ درصدی ریسک سندروم متابولیک مرتبط بود . این ارتباط در مورد مصرف لبنیات پر چرب
به مراتب بیشتر از لبنیات کم چرب بود .