تقویت سیستم ایمنی بدن کلید طلایی مبارزه با کروناست ؛ ویتامین هایی که عملکرد ایمنی بدن را بالا میبرند در منابع غذایی نهفته است که شاید آنان را نشناسید .
به نقل از تسنیم ، تقویت سیستم ایمنی بدن کلید مبارزه با ویروس کرونا و پیشگیری از ابتلا به این بیماری است ؛ این مسئله برای سالمندان اهمیتی مضاعف دارد
چرا که این گروه سیستم ایمنی ضعیف تری دارند و خطر مبتلا شدن آنان بالاتر است .
به گفته پزشکان و متخصصان تغذیه ، ۲ راه اصلی برای تقویت سیستم ایمنی بدن وجود دارد ؛ ” تغذیه مناسب ” و ” خواب کافی ” . بر همین اساس استفاده از منابع غذایی مفید که دارای انواع مختلف ویتامین ها است و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود توصیه میشود .
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در مطلبی با عنوان « بسته آموزشی کرونا ویروس ویژه سالمندان و مراقبین سلامت » توضیحاتی در مورد ۷ ویتامین طلایی که سیستم ایمنی
را تقویت میکند داده است ؛ در مقدمه این بخش آمده است : خط اول پیشگیری از ویروس کرونا ، رعایت بهداشت فردی و به ویژه بهداشت دست هاست .
کافی است با افزایش مقاومت بدن ، آمادگی سیستم ایمنی خود را بالا ببرید .
ویتامین هایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن
به صورت کلی ۷ ویتامین منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن میشود که عبارتند از : A , k , C , B6 , E , D3 و B9 .
منابع غذایی ویتامین K
این ویتامین در منابعی نظیر جعفری ، گیاه خردل ، پیاز ، کلم فندقی ، شلغم ، اسفناج ، مارچوبه ، بروکلی ، خیار کلم ، توت فرنگی ، جگر مرغ و گل کلم یافت میشود .
منابع غذایی ویتامین C
فلفل قرمز ، فلفل سبز ، کشمش سیاه ، کیوی ، پرتقال ، توتفرنگی ، پاپایا ، بروکلی ، جعفری ، آناناس ، گریپفروت ، گلکلم ، انبه و کلم بروکلی منابع غنی ویتامین C هستند .
منابع غذایی ویتامین B6
سینه بوقلمون ، گوشت گوساله ، ماهی تُن ، سینه مرغ ، دانه های آفتابگردان ، دانه های کنجد ، نخود سبز و لوبیا چیتی .
منابع غذایی ویتامین D3
این ویتامین در منابعی نظیر ماهی هالیبوت ، ماهی کپور ، ماهی سالمون ، انواع قزل آلا ، ساردین ، روغن کبد ماهی تُن ، تخم مرغ و شیر وجود دارد .
منابع غذایی ویتامین A
سیبزمینی شیرین ، کلم برگ ، هویج ، اسفناج ، جگر گاو ، کاهو ، تخممرغ ، کره ، کدو حلوایی ، بروکلی ، زردآلو ، طالبی ، انبه ، فلفل قرمز شیرین و ماهی تُن
منابع سرشار ویتامین A هستند .
منابع غذایی ویتامین B9
اسفناج ، بروکلی ، مارچوبه ، لوبیا چشم بلبلی ، جگر گاو ، کلم لوبیا قرمز ، آوکادو ، کاهو و پرتقال .
منابع غذایی ویتامین E
فندق ، بادام ، دانه های آفتابگردان ، انبه ، آوکادو ، بروکلی ، اسفناج ، کدو گردویی ، فلفل دلمه ای ، زیتون ، کلم برگ ، چغندر برگ ، گوجهفرنگی و کیوی دارای ویتامین E هستند .
این ویژه نامه چند توصیه تغذیه ای عمومی برای بالا بردن مقاومت بدن نیز کرده و مصرف این مواد غذایی را مهم برشمرده است :
۱ – آب پرتقال ، گریپفروت و لیمو
۲ – آب هویج
۳ – آب کلم
۴ – آب گوجه فرنگی
۵ – آب توتفرنگی و کیوی
۶ – آب کدو تنبل