شیر و فرآوردههای آن، از منابع غنی مواد مغذی خصوصا کلسیم هستند. کلسیم چارچوب اصلی استخوانها و دندانها را تشکیل میدهد. با این حال، دقت در خرید و نگهداری این محصولات به علت فسادپذیری بالای آنها، از اهمیت شایانی برخوردار است.
البته این مورد دربارهی تمام محصولات لبنی صدق میکند. سعی کنید بخش لبنیات آخرین بخشی باشد که در فروشگاه به آنها سر میزنید. به این علت که محصولات لبنی خیلی زود در دمای گرم و بیرون از یخچال فاسد میشوند و به این شکل به طرز قابل توجهی از زمانی که این محصولات بیرون از یخچال هستند، میکاهید. در نتیجه فرصت خیلی کمتری برای خراب شدن به آنها میدهید.
بهترین راهکار برای نگهداری درست از لبنیات این است که پس از باز شدنِ درِ آنها، ظرفشان را تغییر ندهید و از یک ظرف به ظرفی دیگر نریزید.
اگر ظرف محصول آسیب دیده یا بنا به هر علتی مجبور به تعویض ظرف اصلی شدید، توجه داشته باشید که حتما از یک ظرف دردار برای نگهداری درست از لبنیات استفاده کنید. بهتر است ظرف درداری که برای نگهداری درست از لبنیات انتخاب میکنید، دارای ویژگیهای زیر باشند تا برای مدت بیشتری سالم باقی بمانند:
همانطور که اشاره کردیم، لبنیات به شدت پتانسیل فسادپذیری دارند، به همین علت پیش از این که ماست، شیر و پنیر را به ظرف دیگری انتقال بدهید، باید آن را شسته، ضدعفونی و کاملا خشک کنید.
در مرحلهی اول شستن با آب و مایع ظرفشویی انجام میشود. در مرحلهی بعدی یک قابلمه را روی حرارت قرار بدهید و آن را پر از آب کنید. صبر کنید تا آب به نقطهی جوش برسد و بعد ظرف های مورد نظر خود را درون آب جوش قرار بدهید تا چند دقیقه در آب جوش باقی بمانند. بعد از این مرحله اجازه بدهید که آب داخل ظرفها به طور کامل خشک شود یا با دستمالی کاملا تمیز آنها را خشک کنید.
همانطور که متوجه شدید: