یک متخصص تغذیه با بیان این مطلب که سرما ، یکی از عوامل تاثیرگذار در تغذیه است ، گفت : در مناطق سردسیر کشور به طور معمول حدود ۱۴ درصد انرژی بیشتری
باید مصرف شود تا بدن بتواند در برابر سرما مقاومت خود را حفظ کند .
دکتر علیاکبر سهیلی آزاد در گفت و گو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ( ایسنا ) – منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران ، گفت : با توجه به اینکه
در فصل سرما بدن برای گرم ماندن نیاز بیشتری به انرژی دارد باید در مواد غذایی که روزانه مصرف می کنیم ، میزان انرژی دریافتی را افزایش دهیم . چراکه در صورت نبود
انرژی کافی ، ایمنی بدن کاهش یافته و باعث بروز سرما خوردگی میشود .
وی وجود ویتامین A را در کاهش بسیاری از بیماریها موثر دانست و افزود : اغلب سه بیماری خطرناک عفونت دستگاه تنفسی ، سرخک و عفونت دستگاه گوارشی
که کودکان زیر ۵ سال را درگیر میکند ، با نبود این ویتامین در بدن کودک منجر به مرگ او میشود . این گروه از ویتامین ها ضد عفونت هستند و با دریافت و افزایش هرچه بیشتر این ویتامین در فصل سرما میتوانیم مقاومت بدن کودک را در مقابل سرما افزایش دهیم .
این متخصص تغذیه لبنیات و سبزیجات را منبع سرشار از ویتامین A دانست و بیان کرد : در زمستان شیر و لبنیات میتواند در مقاوم کردن بدن در فصل سرما
بسیار کمک کننده باشد . کلسیم موجود در شیر هم در تنظیم سوخت و ساز بدن اهمیت دارد و کمبود کلسیم باعث کند شدن این روند میشود .
سهیلی آزاد خاطر نشان کرد : چون بیشتر عفونت ها با تب همراهند و از طریق تعریق عفونت از بدن خارج میشود ، به همین دلیل مقداری از سدیم و پتاسیم بدن هم
دفع میشود . جهت برای رفع کم آبی بدن و جایگزین کردن مواد از دست رفته، با مصرف آش و سوپ میتوان کمبود این مواد را جبران کرد .
وی افزود : این غذاها چون مخلوطی از دانههای غلات و سبزیهایی است که دارای انواع ویتامینهای B1 و B6 ، مواد معدنی ، آهن ، روی و مس است ، از هر دارویی برای بدن
بهتر است و باید در زمستان به دفعات مصرف شود .
سهیلی آزاد با تاکید بر اینکه مرکبات سرشار از ویتامین C هستند ، اظهار کرد : در فصل سرما بدن با انواع بیماریهای ویروسی مواجه است و با مصرف این ویتامین
که در پرتقال ، نارنگی ، لیمو ترش و لیمو شیرین به مقدار زیادی وجود دارد ، میتوانیم ایمنی بدن را در سرما افزایش دهیم .
وی تنقلاتی از قبیل پسته ، مغز بادام و گردو را منبع غنی آهن و چربی دانست و گفت : عضلات بدن برای سوزاندن چربیها به اکسیژن نیاز دارند و زمانی که میزان ذخیره آهن بدن کاهش یابد ، سوخت و ساز چربیها با اختلال روبرو شده و چربی در بافت بدن جمع میشود که با مصرف انواع خشکبار گرم ، مصرف حبوبات با پوست و گوشت قرمز
که سرشار از آهن هستند میتوان بدن را مقاوم کرد .
این متخصص تغذیه مصرف تخم مرغ ، جگر ، هویج ، گوجه فرنگی ، اسفناج ، تخمه آفتاب گردان ، هندوانه و کدو در زمستان را بسیار موثر دانست و بیان کرد : برای بالا بردن انرژی کودکان در فصل سرما بهتر است از کره و خامه برای صبحانه استفاده شود تا هم ایمنی بدن بالا رود و هم یادگیری آنها در مدرسه افزایش یابد .
وی در پایان گفت : پوشیدن لباس مناسب و گرم بویژه در نوزادان ، کودکان و افراد میانسال از سرماخوردگی و از کاهش انرژی آنها جلوگیری میکند . همچنین مصرف سبزیجاتی
که برگ تیره دارند در فصل سرما بسیار موثر و کمک کننده است .