فرآوردههای لبنی پروبیوتیک با جلوگیری از رشد باکتریهای عفونتزا در بدن، باعث پیشگیری از ابتلا به عوارض ناشی از انواع بیماریهای عفونی شده و خواص ضدعفونیکننده دارند.
🔸به گزارش روابط عمومی شرکت شیر پاستوریزه پگاه تهران، تمام فرآوردههای پروبیوتیک از شیرهای تخمیری گرفته تا ماست یا پنیرهای پروبیوتیک با هدف افزایش سلامت مصرفکنندگان تولید و به بازار عرضه میشوند.
🔹پنیر جزو محصولاتی است که در سبد خرید و مصرف خانوادههای ایرانی، جایگاه خاصی دارد. از آنجا که معمولاً پنیر یکی از اصلیترین ارکان صبحانه بیشتر ما ایرانیها محسوب میشود، بنابراین میتوان ادعا کرد که تولید پنیرهای پروبیوتیک قابل توجیه است.
🔸روند تولید اینگونه پنیرها بسیار ساده است. یعنی در کنار استارترها یا باکتریهای معمولی (باکتریهای گرمادوست یا میاندوست)، باکتریهای پروبیوتیک هم به ترکیبهای پنیر اضافه میشوند. این باکتریها پس از اضافه شدن به محصول، هنگام تخمیر رشد میکنند و به جمعیتشان افزوده میشود.
🔹بر اساس استاندارد ایران، میزان باکتریهای پروبیوتیک باید حداقل ۱۰ به توان ۶ (معادل ۱ میلیون) باکتری زنده در هر گرم پنیر باشد.
🔸پنیرهای پروبیوتیک مانند دیگر محصولهای پروبیوتیک، دارای میکروارگانیسمهای پروبیوتیک هستند که پنیرهای معمولی این باکتریها را ندارند و در نتیجه نمیتوانند خواص بسیار مفید انواع پنیرهای پروبیوتیک را هم داشته باشند.
🔹مصرف پنیرهای پروبیوتیک و تقویت سیستم ایمنی بدن
استفاده از پنیر در رژیم غذایی روزانه میتواند در تقویت سیستم ایمنی افراد مسن در پاسخ به عوامل بیماری زا کمک شایانی کند.
🔸خواص ضد سرطانی و کاهش خطر ابتلا به سرطان، تنظیم و تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش کلسترول و در کل افزایش ارزش تغذیهای محصول، از دیگر ویژگیهای پنیر، ماست و شیرهای پروبیوتیک است.
🔹طی تحقیقات جدید مشخص شده است که مصرف پنیرهای پروبیوتیک در رژیم غذایی روزانه در تقویت سیستم ایمنی بدن، اثر مشخص و مفیدی دارد.
🔸در این تحقیق که در کشور فنلاند انجام شده است، مشخص شده است که استفاده از پنیر در رژیم غذایی روزانه میتواند در تقویت سیستم ایمنی افراد مسن در پاسخ به عوامل بیماری زا کمک شایانی کند.
🔹افزایش نسبت افراد مسن نسبت به افراد جوان در جوامع مدرن امروزی و به تبع آن کاهش کارایی سیستم ایمنی در نتیجه افزایش سن که منجر به آسیب پذیری بیشتر افراد نسبت به عوامل مختلف بیماری زا مثل عفونتها و بیماریهای التهابی میشود، لزوم ارائه راهکارهای مناسب در راستای حفظ سلامتی این افراد را خاطر نشان میکند.